2019/2020Geen kampioen

Lees verder

Gerelateerd artikel

Waarom is voetbal zo populair in Nederland?

Voetbal is een eenvoudige sport om mee te beginnen. Je hebt niet meer nodig dan een bal en een plek om te spelen. Je kunt voetbal spelen op grasvelden, op het strand of op straat.

Wie heeft de naam Ajax bedacht?

Ajax is op 18 maart 1900 opgericht door een groepje jongens van de H.B.S. (de middelbare school) aan de Weteringsschans in Amsterdam. Door de geschiedenisles, waarin onder andere verteld werd over de Griekse mythologie zijn ze op de naam Ajax gekomen, want Ajax was een held in het Griekse verhaal van Troje.
Waar speelde Ajax vroeger?
Voorgeschiedenis (1893-1900)

In 1893 noemden de vrienden hun club Union, maar al na enkele maanden werd de naam veranderd in Footh-Ball Club Ajax (inclusief spelfout). De club speelde in de beginjaren nog buiten Amsterdam, namelijk in het Willemspark, toen nog in de gemeente Nieuwer-Amstel.

Waarom heeft Duitsland 4 sterren?

3 keer kampioen van de Bundesliga geeft recht op 1 gouden kampioensster. 5 keer kampioen van de Bundesliga geeft recht op 2 gouden kampioenssterren. 10 keer kampioen van de Bundesliga geeft recht op 3 gouden kampioenssterren. 20 keer kampioen van de Bundesliga geeft recht op 4 gouden kampioenssterren.
Welke club heeft 5 sterren?
Bayern München werd afgelopen weekend voor de negende opéénvolgende keer en voor de 31ste keer in de geschiedenis kampioen van Duitsland. Dertig van die kampioenschappen zijn behaald onder de vlag van de Bundesliga.

Waar of niet waar voetbal vragen?

Wat is de oudste professionele club ter wereld? Wat is Max Ver's favoriete team? Welke Europese kapitaal heeft geen club op het hoogste niveau? Waar speelt Van Rhijn? Welke spelers scoorden 10 of meer doelen?

Welke club heeft 4 sterren?

Welke clubs hebben 4 sterren? Bayern München heeft 29 titels behaald, waardoor ze het maximaal aantal sterren hebben behaald. De Duitse bond heeft voor dit systeem gekozen omdat bij het reguliere systeem alleen Bayern München twee sterren mocht dragen (29 titels).
Dus, hoeveel goals heeft ajax gemaakt?
Ajax schoot in totaal 627 keer op doel. Met de 99 doelpunten die Ajax zelf maakte (de drie eigen goals dus weer buiten beschouwing gelaten) werd in zestien procent van de schoten op doel ook daadwerkelijk een treffer geproduceerd. Dat is het hoogste aantal in de Eredivisie.

Welke club heeft de meeste landstitels gewonnen?

De absolute recordhouder is Rangers FC met 54 landstitels. Met 53 kampioenschappen volgt het Noord-Ierse Linfield op de voet, terwijl ook Celtic (50 titels) met rasse schreden de koppositie nadert. Ajax is Real Madrid nu gepasseerd, zo blijkt uit onderstaande tabel.
Dit in overweging nemend, wat betekenen de sterren boven ajax logo?
Een club mag in Nederland een kampioensster boven haar logo plaatsen als het tien landskampioenschappen heeft behaald. In het seizoen 2010/11 werd AFC Ajax voor de 30ste keer kampioen van Nederland, waardoor er vanaf het seizoen 2011/12 drie kampioenssterren boven het logo prijken.

Hoe vaak stonden Ajax en Benfica?

Ajax speelde in haar historie slechts 6 duels tegen Benfica (Por). Daarvan won Ajax er 4 (66,7%) en ging er 1 (16,7%) verloren. 1 (16,7%) Duel eindigde in een gelijk spel. Ajax scoorde in totaal 9 keer, een gemiddelde van 1,50 goals per wedstrijd.