Home > V > Vilka Djur Har Inga Naturliga Fiender?

Vilka djur har inga naturliga fiender?

Vuxna isbjörnar har inga naturliga fiender, men av människan har den jagats i tusentals år av de arktiska folken. Det var främst för mat, kläder, sängkläder och av religiösa skäl. Isbjörnsjakten började redan under 1500-talet och blomstrade under 1700-talet.

Läs mer

Är apor farliga?

De är tuffa och mycket farliga. Apor på rymmen är väldigt stressade, de är på okänd mark och kan uppleva allt de möter som hot, säger Mats Amundin, zoolog vid Kolmårdens djurpark. På svenska djurparker är säkerheten runt schimpanserna rigorös. Schimpansen är den apa som mest liknar oss människor. Människor frågar också vilka rovdjur kan man äta? En del djur är växtätare, till exempel harar och rådjur. Andra, till exempel järven och björnen äter lite allt möjligt. Järven jagar själv eller så äter den as, alltså djur som något annat rovdjur har fällt. Vargen, kungsörnen och lodjuret äter kött.

Vilket är det farligaste djuret i världen?

Men vår värsta fiende – och världens farligaste djur – är myggan. Den lilla blodsugaren överför varje år sjukdomar till hundratals miljoner människor och varje år dör cirka en miljon människor till följd av det. Det gör myggor till världens dödligaste djur. Man kan också fråga hur mycket kostar en krokodil? Vad kostar ett djur? Dvärgkrokodil: 8 000-15 000 kr. Ödlor: 500-50 000 kr. Ökenvaran: 12 000-15 000 kr med godkänt intyg.

Dessutom hur många dör av champagnekorkar varje år?

uppskattas att cirka 25 personer per år dör av flygande champagnekorkar.

By Johnette Capulong

Finns det regnskogar i Indien? :: Vad menas med ofrälse?
Användbara länkar