Home > V > Vad Är Utterns Hot?

Vad är Utterns hot?

Hot. Uttern ökar igen efter en kraftig tillbaka gång som troligen berodde på miljögifter och då framför allt PCB (Polykloreradebifenyler). I dag är trafiken ett stor problem, många uttrar trafikdödas varje år. Även drunkning i fiskeredskap är vanligt förekommande.

Läs mer

Dessutom vad äter havsutter?

För det mesta äter havsuttern musslor, snäckor och sjöborrar, men den kan också äta fisk och har förmågan att kunna dricka saltvatten. Sedan, hur länge kan en flodhäst vara under vatten? Flodhästar är bra anpassade till livet i vatten. På land svettas de mycket och ibland bränner de sig i solen. De är goda dykare och kan stanna upp till fem minuter under vattenytan.

Man kan också fråga hur många flodhästar finns det?

Flodhästens population ligger uppskattningsvis mellan 115 000 och 130 000 exemplar och den listas därför som sårbar (vulnerable). Hur många flodhästar finns det kvar? Fakta: Antalet flodhästar. Idag finns 134 000-150 000 flodhästar i Afrika, varav 4 500-6 000 i Västafrika, 7 500-8 500 i Centralafrika, 58 000-65 000 i Östafrika, och 64 000-71 000 i södra Afrika.

Varför Varmskor man?

Om hästen behöver en ny sko behöver den anpassas till hoven. En del hovslagare riktar skor genom att värma dem i en ässja (en varm ugn) vilket innebär att den styva järnskon blir lättare att forma. Vad är hovar gjort av? I en genomskärning av hoven ser man de tre benen i hoven - hovbenet längst ner, strålbenet och den nedre delen av kronbenet. De rosa delarna är mjuk hud och kött, de bruna delarna utgör hovväggarna, den mörkgrå delen är hästens sula och den gula delen är putan inne hoven som fungerar som stötdämpare och blodpump.

By Wachtel

Har hov korsord? :: Har kor känsel i hornen?
Användbara länkar