Home > V > Var Finns Björn I Jämtland?

Var finns björn i Jämtland?

I Landön, 6 mil från Östersund har vi en viltskådningsplats för björn som kallas Wild Jämtland.

Läs mer

Hur överlever man björnattack?

Om den attackerar Ja, hur överlever man en attack av en Björn? Skulle du hamna framför en rasande björn så gör du bäst i att leta efter något du kan använda som spjut, håll dig på avstånd och sikta på björnens ögon. Har du inte tillhygge så är det bästa alternativet att spela död. Människor frågar också hur håller man björnar borta? Tips för att hålla björnar borta. Stäng in soptunnan mellan hämtningarna och beställ gärna extra hämtning den här tiden på året då björnarna är på jakt efter allt som luktar gott. Städa också bort allting som björnar kan lockas av som till exempel fallfrukt, fågelfrön och talgbollar.

Dessutom, hur man skrämmer en björn?

En jägare som sitter tyst på sitt pass eller rör sig försiktigt i skogen löper större risk än andra att överraska en björn. Om björnen inte är medveten om din närvaro – ge dig till känna genom att ropa ljudligt eller klappa i händerna. Ett skott i luften för att skrämma iväg björnen kan också vara effektivt. Vad är björnar rädda för? Björnar vill vara i fred när de äter och kan reagera med ilska ifall människa med hund kommer och stör. Farligt är det också ifall man kommer för nära björnungar. Då kommer honan med fart för att skydda sina ungar.

Vad gör man med Björnkött?

– Björnen är ju ett asätande djur vilket gör att det kan finnas trikiner (små parasitära maskar som kan infektera flera olika arter av däggdjur) i köttet, säger jägaren. Trots det kan det bli "riktigt fina grejer" från filéerna. – Ytterfilé och innanlår är jättefint. Man kan även röka det och ha som smörgåspålägg. Med detta i åtanke, vilken tid är björnen mest aktiv? Brunstperioden är björnarnas mest aktiva tid på året och detta sammanfaller tidsmässigt med älgkalvningsperioden. Det är under denna period som björnarnas aktivitetsmönster i dygnsrytmen är mest tydlig. Björnarna vilar 2-3 timmar efter midnatt och ungefär mellan kl. 9 - 18 under dagen.

By Wilburt

När är björnar farliga? :: Hur många Björnarter finns det i världen?
Användbara länkar