Home > V > Vilka Länder Gränsar Till Mali?

Vilka länder gränsar till Mali?

Mali, som är det sjunde största landet i Afrika, gränsar till Algeriet i norr, Niger i öst, Burkina Faso och Elfenbenskusten i söder, Guinea i sydväst och Senegal och Mauretanien i väst.

Läs mer

Hur stor del av Afrika är öken?

I Afrika bor det ungefär 1 miljard människor i 54 länder – en sjundedel av jordens befolkning. Afrika[redigera | redigera wikitext] Area: Folkmängd: Antal stater: Autonoma regioner: Högsta punkt: Lägsta punkt: 30 221 532 km² 1 022 234 000 (2010) 54 8 Kilimanjaro 5 895 m ö.h. Assalsjön 156 m u.h. Stater 8 more rows Hur många går i skolan i Mali? Utbildningsnivån i Mali är låg och analfabetismen är utbredd. Officiellt råder nioårig skolplikt från sju års ålder, men i verkligheten börjar bara sex av tio barn i skolan. Det är en av de lägsta siffrorna bland världens länder.

Vad heter huvudstad i Elfenbenskusten?

Fakta om Elfenbenskusten[Redigera. Sedan 1983 är Yamoussoukro landets officiella huvudstad, men den tidigare huvudstaden Abidjan är landets administrativa centrum. De flesta utländska ambassader ligger i Abidjan. Följaktligen, vilket land har den lägsta medellivslängden? Högst medellivslängd för kvinnor i Europa återfinns i Spanien medan den för män är högst på Island. Lägst är den bland kvinnor i Moldavien och bland män i Ryssland.

Med hänsyn till detta, i vilket land är medellivslängden högst?

Världens medellivslängder 2016 Land Samtliga rangordning Förväntad livslängd alla Japan 1 83,7 Schweiz 2 83,4 Singapore 3 83,1 Australien 4 82,8 46 more rows Finns mexikanska? Mexiko är det land i världen med flest spansktalande och en stor majoritet av de 131 miljoner invånarna talar flytande spanska, de flesta av dem enspråkigt. Från och med 1992 definierar mexikansk grundlag landet som «mångkulturellt».

By Humph

Var lever män längst i Europa? :: Hur länge går man i skolan i Mexiko?
Användbara länkar