Home > V > Vilka Tre Klimatzoner Finns I Sverige?

Vilka tre klimatzoner finns i Sverige?

Sveriges klimat brukar kallas: varmtempererat i Götalands kusttrakter, kalltempererat i Götalands inland, i Svealand och i Norrland, utom de nordligaste fjällen, som har polarklimat.

Läs mer

Vilka klimatzoner har Sverige?

Enligt Köppens klimatsystem hör södra Sveriges kustområden till den varmtempererade zonen med lövskog som naturlig dominerande naturtyp. Större delen av landet har dock kalltempererat klimat med ordentliga snövintrar och barrskog (taiga) som dominerande vegetationstyp. Vad äter en gasell? Födans sammansättning varierar beroende på art. Några arter som Thomsongasell äter främst gräs och andra arter som Grantgasell äter huvudsakligen blad. Hos de flesta gasellerna kan honor para sig hela året men ibland är fortplantningen kopplad till regntiden.

Har spiralformade horn?

Kudu, East Cape Utbredning: Finns endast i East Cape - regionen i Sydafrika. East Cape Kudu har en mycket mörkare päls än andra underarter av kudu. Hanen är större än honan, och imponerande spiralformade horn. De kan bli 160 cm över manken och väga mellan 190-270 kg. Hur många djurarter finns det i Afrika? Afrika har en stor variation av sötvattenfiskar, cirka 3000 arter är beskrivna.

Därefter, vilka djur kan leva i öknen?

Vissa afrikanska flyghöns kan transportera vatten i sina bröstfjädrar, och hanen kan flyga miltals för att hämta vatten åt sina ungar. Gnagare och rovdjur har ofta stora öron både för att höra bytesdjur och få en snabbare avkylning. I öknarna finns hovdjur som antiloper, dromedarer och halvåsna.

By Akins

Vilka apor lever i Afrika? :: Hur är klimatet i savannen?
Användbara länkar