Home > H > Hur Långt Hörs En Val?

Hur långt hörs en val?

Oftast kan den höras över tre mil, men i vissa fall kan den sprida sig 20 mil eller mer.

Läs mer

Har blåvalen några fiender?

Eftersom blåvalen är så stor har den få naturliga fiender. Späckhuggare kan i sällsynta fall angripa en blåval, då främst i hopp om att få tag på en liten blåvalsunge. När en blåval känner sig hotad kan den simma snabbt, i upp till 55 kilometer i timmen. Normalt simmar blåvalen i cirka 20 kilometer i timmen. Hur lång är världens längsta djur? Världens längsta djur, slemmasken långsnöre som kan bli upp till 55 meter lång, och som finns bland annat längs svenska västkusten, producerar nervgifter som kan döda både krabbor och kackerlackor.

Vilka länder jagar val?

Valfångst har varit förbjudet sedan år 1986, enligt ett beslut av länderna inom den Internationella valfångstkommissionen. Trots det har Island, Japan och Norge fortsatt att jaga valar. Sedan beslutet 1986 har mer än 1 700 valar dödats av isländska valjägare. Men nu kan det alltså snart vara slut med det. Du kan också fråga vilken val äter man i norge? Detta trots att valköttet är svårt att sälja och trots hård kritik från internationella organisationen Whales. 999 vikvalar är en fortsatt ökning från 2016 års kvot på 880 valar och från 2014 års 729 valar, som då var det högsta antalet sedan den kommersiella valfångsten inleddes i Norge 1993.

Vilka djur finns i Norge men inte i Sverige?

De äter därför föda som fisk och säl. Ett annat djur som man kan se i Norge är späckhuggare som lever i norskt vatten, liksom knölval. Späckhuggaren tillhör delfinsläktet och det finns flera olika sorters späckhuggare som skiljer sig i storlek och utseende.

By Marice Ehly

När ser man valar i Tromsö? :: Hur smart är en späckhuggare?
Användbara länkar