Home > V > Vad Heter Träden På Madagaskar?

Vad heter träden på Madagaskar?

På Madagaskar är baobaben ”Livets träd” och tros ha magiska egenskaper; det finns en rad legender som är förknippade med arten. Man tänker sig till exempel att grenarna egentligen är rötter som förbinder de nu levande med döda förfäder i himlen.

Läs mer

Du kan också fråga var växer baobab?

Det stora baobabträdet finns på savannen och i de torrare regionerna i Afrika men även i Amerika, Indien, Sri Lanka m. fl. Pulvret har en unik syrlig smak som kan beskrivas med svaga toner av päron och grapefrukt. Baobab är ett 100% naturligt fruktpulver. Dessutom var växer acacia? Akacia (vetenskapligt namn Acacia) är ett stort släkte buskar och träd. Den största mångfalden av akacia finns i Australien där närmare tusen olika arter växer vilt. Varje blomma har ett stort antal ståndare och det är dessa som ger blommorna sitt karaktäristiska tofs- eller bolliknande utseende.

Du kan också fråga hur många arter finns det i savannen?

Det finns omkring 30 arter herbivorer och 13 arter stora rovdjur. I mångfalden av gräsätare, bara för att nämna några få, finns gnu, zebra, olika gaseller, topi, elefant, buffel, giraff och kongoni. Vilka ekosystemtjänster finns i savannen? Savanner fungerar annorlunda än regnskog. När produktiviteten ökar finns här utrymme att passa in fler träd vars växande biomassa lagrar kol som tas från atmosfären. Dessutom formligen exploderar savannens växtlighet under våtare år, vilket orsakar stora svängningar i koldioxidupptag mellan våta och torra år.

Man kan också fråga hur kan olika djurarter på savannen beta gräs och blad utan att konkurrera om maten?

Hur kan olika djurarter på savannen beta gräs och blad utan att konkurrera om maten? De betar växter och löv som växer på olika nivåer. De måste hitta mat för att kunna leva. De måste försvara sig mot fiender. De måste hitta en partner för att få ungar.

By Betty Sevin

Vad heter träden i savannen? :: Hur fungerar skogens ekosystem?
Användbara länkar