Home > V > Vilka Djur Lever I Vatten?

Vilka djur lever i vatten?

Tumlare, gråsäl, knubbsäl och vikarsäl finns året om i svenska vatten, och de får även sina ungar här. Utöver dessa svenska arter av marina däggdjur, dyker det även upp andra valar som tillfälliga besökare i våra vatten. Späckhuggare är en inte helt ovanlig syn, liksom vikval och olika arter av delfiner.

Läs mer

Följaktligen, hur ser en dront ut?

Dronten var en fågel som levde på Mauritius i Indiska oceanen. Den var riktigt stor och kunde väga upp till ungefär 20 kilo, hade mycket små vingar och kunde inte flyga. Dronten fanns i stor mängd fram tills att sjömän och kolonisatörer kom till Mauritius. Med hänsyn till detta, vilka djur kommer inte finnas kvar 2025? På grund av efterfrågan på djurdelar och habitatförlust riskerar elefanter, havssköldpaddor, tigrar och hajar att utrotas för all framtid. Stora delar av världens regnskog har bokstavligen gått upp i rök. Närmare 60 % av världens korallrev har blekts.

Därefter, vilket är världens mest utrotade djur?

WWF har presenterat en ny rapport över vilka djur som är mest hotade idag, och som du snart kanske inte sker skymten av ens på zoo, på grund av den hemska handeln. Tigern är överlägset den mest utsatta arten. Vad äter en Platypus? En allätare som i huvudsak äter kött.

Hur gammal är Phineas?

Av allt att döma föreställer verkligen det gamla fotot de hittat Phineas Gage. Olyckan inträffade den. Phineas Gage, då 25 år, arbetade som förman på ett järnvägsbygge utanför staden Cavendish i Vermont.

By Burck

Vad kallas äggläggande djur? :: Vilka djur som lägger ägg?
Användbara länkar