Home > V > Vad Lever I Regnskogarna?

Vad lever i regnskogarna?

De delar träden med 1.300 fågelarter, däribland färgstarka tukaner och papegojor. På marken finns världens största gnagare kapybaran, bältdjur, sengångare och myrslokar. Amazonas regnskog har också flest arter sötvattensfiskar i världen, över 3.000 arter, 400 kräldjursarter och 450 arter groddjur.

Läs mer

Du kan också fråga vad är tropiska djur?

Finns det någon gemensam nämnare för tropiska djur? Dessa arter än anpassade till de varma klimat som finns runt ekvatorn. De flesta arter trivs bäst i hettan och här finns alltså fler variationer än i tempererade områden. Vilka växter finns i tropiska zonen? Trädgrenarna är täckta av olika former av epifyter (växter som växer på andra växter) som lavar, mossor, olika former av orkidéer och ananasväxter. Här finner man även stora trädormbunkar och ljungväxter som kan bli manshöga.

Är det i öknen korsord?

Synonymer till öken nederbördsfattig, taigan, torr, sahara, gobi, helfel, beige som fan. Vad äter djur i öknen? Till och med torr föda, som soltorkade frön, innehåller en del vatten. Dessutom äter många djur på natten då luftfuktigheten är större och växterna absorberat mer vatten. Att inte alla djur äter de köttiga, vätskerika växter som finns i deras omgivning, beror på att dessa kan innehålla mycket salt eller giftiga ämnen.

Hur klarar sig djur i öknen?

De större djuren klarar sig genom att reglera kroppstemperaturen på olika sätt och vissa klarar till och med en temperaturförhöjning inne i kroppen. Alla djur som bor i öken klarar sig med väldigt lite vatten och de svettas väldigt lite eller nästan inget alls. Många djur kissar mycket mindre också.

By Chiang Flagiello

Har Norge polarklimat? :: Kan man äta gnuer?
Användbara länkar