Home > r > Är Katten Ett Flockdjur?

Är katten ett flockdjur?

Katter är självständiga djur. De är inte flockdjur på samma sätt som till exempel hundar. Men även katter mår bra av att träffa både människor och andra djur. Om du har en katt som får gå ute kan du ställa fram mat minst 2 gånger om dagen.

Läs mer

Med hänsyn till detta, finns det någon svensk kattras?

Från början hade den rasnamnet svensk huskatt, men döptes senare om till europeiskt korthår och heter numera enbart europé. Den renrasiga europén är idag nästan är utdöd i flertalet länder, och det är bara i Finland och Sverige som den förekommer i större antal. Den har avlats och ställts ut i Sverige sedan 1940-talet. Med hänsyn till detta, vilken är den minsta kattrasen? Singapura har sitt ursprung i Singapore och dess namn betyder "lejonstaden", vilket är det lokala malajiska namnet på ön. Den var tidigare känd som "kloakkatt" på grund av sin vana att sova i kloakerna och leva i rännstenen, vilket också är orsaken till kattens lilla storlek – singapuran är världens minsta kattras.

Vad kostar olika kattraser?

Kolla om din katt är med på listan. Bengal – 200 000 kronor. En bengal kan kosta upp mot 200 000 kronor. Savannah – 160 000 kronor. Nakenkatt – 40 000 kronor. Manx – 30 000 kronor. Scottish Fold – 25 000 kronor. Russian Blue – 25 000 kronor. Sphynx – 25 000 kronor. Brittiskt korthår – 12 500 kronor. Finns det någon katter för allergiker? Allergivänliga katter. Raser som sibirisk katt, ragdoll och rex brukar sägas vara mindre allergiframkallande än andra kattraser. Men ingen ras är helt allergifri och generellt sett går det inte att rekommendera en specifik ras till människor som har allergi.

Följaktligen, kan man ha katt trots allergi?

Vissa raskattföreningar förmedlar kontakter till så kallade ""testhem"" där allergiker kan träffa olika katter för att se om de får någon allergisk reaktion innan de skaffar en egen. Det allmänna rådet är dock att undvika att skaffa katt om du vet om att du är allergisk.

By Lowell Burbridge

Varför fäller katten så mycket? :: Vilken är världens smartaste katt?
Användbara länkar