Home > V > Vilka Fiender Har Grävlingen?

Vilka fiender har grävlingen?

En fullvuxen grävling har inga naturliga fiender utom människan. De grävlingar som inte dör av jakt omkommer i trafiken eller dör på grund av för liten tillgång på föda. Grävlingen reproducerar sig relativt långsamt.

Läs mer

Dessutom, kan en grävling ta en kanin?

Grävlingar är fina, men rysligt "hungriga". De är allätare, och äter det mesta. De tar GÄRNA kaniner, höns, och även kalkoner. De har inga problem att snabbt döda en stor ilsken kalkontupp på sådär femton kilo, och de är bra på att ta sig in i burar om burarna inte är tillräckligt hållbara. Med detta i åtanke, hur ser grävling avföring ut? Det påminner lite om vildsvinens bökande men är betydligt mindre i omfattning. Eftersom grävlingen har en ”toalett” där den bajsar kan det efter några dagar bli en rejäl hög. Det är inte ovanligt att grävlingens toaletthög förväxlas med björnspillning, inte minst under hösten när också grävlingen äter bär.

Hur bökar grävling?

I många villaområden är det vanligt med bofasta grävlingar. De är utpräglade nattdjur så det är sällan man ser dem. Spåren de lämnar efter sig, förutom uppbökade gräsmattor, är gropar där de lägger sin spillning, groparna är öppna och används ofta flera gånger. Du kan också fråga hur ser rådjurets avföring ut? Rådjursspillning är är cylindriskt bönformade och ca 1-1,5 cm långa. Oftast lämnas spillningen i små högar och är den färsk har den en mörk nästan svart färg, äldre spillning bleknar till en brunaktig färg.

Hur ser rävens svans ut?

Vanligen har den yviga svansen en vit spets. Under hösten blir rödrävens päls längre. Den så kallade vinterpälsen håller djuret varmt under den kallare årstiden. I början av våren fäller räven och skiftar till en kortare sommarpäls.

By Gamaliel Piechoski

Vilket djur bajsar inte i skogen? :: Får man jaga med fällor?
Användbara länkar