Home > V > Vilka Djur Kan Leva I Öknen?

Vilka djur kan leva i öknen?

Vissa afrikanska flyghöns kan transportera vatten i sina bröstfjädrar, och hanen kan flyga miltals för att hämta vatten åt sina ungar. Gnagare och rovdjur har ofta stora öron både för att höra bytesdjur och få en snabbare avkylning. I öknarna finns hovdjur som antiloper, dromedarer och halvåsna.

Läs mer

Vilka är de största öknarna i Afrika?

Jordens största ökenområden Störst av jordens öknar är Sahara i Afrika med en yta av nästan 9 miljoner km2. Vad behöver man för att överleva i öknen? En viktig nödvändig resurs för jägar- samlarkulturer som bor i öknar är närvaron av åtminstone en trädfrukt som kan långtids lagras. Detta kunde kombineras med korn, bönor, rötter och frukter och kompletteras med små mängder av animaliskt protein.

Med hänsyn till detta, vilken klimatzon har norge?

Det norska klimatet påverkas främst av Golfströmmen och är maritimt (inga stora temperaturskillnader mellan årstiderna) med milda vintrar. Temperaturen varierar mellan landets norra och södra delar samt mellan kusten och inlandet. Under vintern kan de längsta fjordarna vara isbelagda. I enlighet med detta, vilka årstider finns i polarzonen? Här finns fyra årstider med kalla vintrar och varma somrar. Polarzon: Klimatzonerna närmast nord- och sydpolen. Polarklimat kallas även arktiskt klimat och innebär att medeltemperaturen aldrig överstiger 10 °C.

Hur är somrarna i Norge?

Sommaren. Sommaren i Norge är ungefär som i Sverige: långa dagar, korta nätter, och ofta behagliga temperaturer både på land och till havs. Det är bara att passa på och njuta av solen på dagarna och dopp i sjön på kvällarna.

By Ruskin Belak

Hur lever människor i Polarzonen? :: Vilka växter finns i regnskogen?
Användbara länkar