Home > H > Hur Människor Lever I Regnskogen?

Hur människor lever i regnskogen?

Tropiska regnskogar är hem till stamfolk som hittar mat, skydd och medicin i sin omgivning. Idag är det väldigt få skogsfolk som lever på ett traditionellt vis; de flesta har blivit undanträngda av nybyggare eller så har de blivit tvingade att ge upp sin livsstil av regeringen.

Läs mer

Vart ligger den tempererade zonen?

Det finns flera olika indelningar av klimattyper inom det tempererade klimatet, bland annat subarktiskt klimat. På norra halvklotet går den tempererade zonen mellan graderna 40ºN och 65ºN. Även Skandinavien ligger delvis i tempererat klimat. Vad är tempererad skog? I tempererade skogar ligger årsmedeltemperaturen mellan ca + 2 grader och + 18 grader. Det finns tempererade barrskogar, tempererade lövskogar (tex i Skåne) och temperade regnskogar (tex i nordvästra nordamerika). Tempererade skogar heter temperate forests på engelska.

Vilka krukväxter får vi från regnskogen?

Kastanjevin, Tetrastigma voinerianum, och passionsblommor (Passiflora) har klängen som snurrar sig fast runt grenar. Förvedade slingerväxter kallas lianer. Marken i regnskogen är näringsfattig. En del växter har utvecklat ett sätt att få mer näring genom att kunna fånga och bryta ner insekter. På motsvarande sätt, vilka frukter växer i regnskogen? Kakao, ananas, bananer, avokados och citrusfrukter är alla utvecklade från vilda arter i regnskogen. En del frukter och nötter är hämtade direkt från regnskogen. I Afrikas och Madagaskars regnskogar växer det kaffefrukter.

Vilka växter finns i Amazonas?

Amazon växter 2.1 Chelyocarpus ulei. 2.2 Garcinia macrophylla. 2.3 Heliconia episcopalis. 2.4 Hevea benthamiana. 2.5 Psychotria poeppigiana. 2.6 Amazonas Terminalia. 2.7 amazon seger. Vem bor i djungeln? Borneos regnskog, ett grönt djungelparadis Borneos djungel är ett himmelrike för naturintresserade som söker upplevelser utöver det vanliga. I världens äldsta regnskog lever orangutanger, näsapor, skogselefanter, krokodiler och en mängd andra djur – en mångfald som ett hållbart resande är med om att bevara.

By Tolmann

Hur mycket av Amazonas finns kvar? :: Hur mycket skog avverkas varje är i världen?
Användbara länkar