Home > V > Vilka Djur Lever Längre Än Människor?

Vilka djur lever längre än människor?

En anledning till att flera kräldjur och fiskar kan bli mycket gamla är kanske att de ofta växer hela livet, om än långsammare ju äldre de blir. Många av dem kan dessutom fortplanta sig vid hög ålder. De stora sköldpaddorna, grönlandsvalen och håkäringen är de äldsta åldersbestämda ryggradsdjuren.

Läs mer

Sedan, vilket djur lever längst i sverige?

2006 hittade forskare dock en mussla som slog sköldpaddorna med hästlängder. Genom att räkna årsringarna på skalet kunde man se att musslan var hela 507 år! Vem kan hoppa högre än ett hus? Svar: Gorilla (Går illa). Vilket djur ser bäst? Vilket djur kan hoppa högre än ett hus? Svar: Alla, för hus kan inte hoppa!

Vilken insekt lever längst?

Åldersrekordet hos insekter. Det är den nordamerikanska praktbaggen Buprestis aurulenta som enligt Guinness Rekordbok (1990) har rekordet som längst levande art i insektsvärlden. Ett exemplar i Essex, England, utvecklades till skalbagge 1982 efter 47 år som larv. Med tanke på detta, hur gammal är världens äldsta ponny? Ponnyn Suger Puff från West Sussex dog i fredags 56 år gammal. - Han var en säker och pålitlig ponny. Vi brukade lära barnen att rida på honom, säger ägaren Sally Botting till tidningen Horse & Hound.

Vilken hästras är äldst?

Hästar är ett av de djur som vi människor har använt oss av längst, hästar finns till exempel med på grottmålningar. En av världens äldsta hästraser är det arabiska fullblodet. Man tror att rasen har funnits i över 4000 år. I enlighet med detta, hur gammal är en häst i människoår? Ett år av en hästs liv motsvarar ungefär tre människoår. Hästen är föl fram till 4–6 månader. Därefter, tills den fyller två år, kallas den för åring. När hästen är 5–18 år är den vuxen.

By Mini Mohney

Får man ha en ensam papegoja? :: Hur många insekter äter en svala?
Användbara länkar