Home > H > Hur Lever Människor I Medelhavsklimat?

Hur lever människor i medelhavsklimat?

I landets västra del, där man har medelhavsklimat, odlar man mycket sockerrör. En gröda som kräver mycket vatten. Men man har också stora odlingar av olika citrusfrukter. Främst apelsiner.

Läs mer

Med detta i åtanke, vad är det för skillnad på väder och klimat?

Klimat — genomsnittligt väder i minst 30 år Klimatet däremot avser vädrets långsiktiga förhållanden under många år — minst 30 år. Klimatet är både de genomsnittliga väderförhållandena och deras variabilitet, för till exempel temperatur, nederbörd och vind, under minst 30 år. Med hänsyn till detta, vilka länder ligger i den tempererade zonen? Det finns flera olika indelningar av klimattyper inom det tempererade klimatet, bland annat subarktiskt klimat. På norra halvklotet går den tempererade zonen mellan graderna 40ºN och 65ºN. Även Skandinavien ligger delvis i tempererat klimat.

Sedan, när är det bäst att åka till maldiverna?

Den bästa tiden att semestra på Maldiverna är under den torra perioden mellan november-mars. Då skiner solen, himlen är blå och vattnet är varmt, perfekt för solbadande och sköna kvällar i solnedgången. Temperaturen ligger på runt 30 grader dagtid och ca 24 på kvällarna. Därefter, vilka djur lever i den subtropiska zonen? I den subtropiska klimatzonen finns de flesta av jordens stora öknar. Dessa områden är extremt torra och därför är både växtlighet och djurliv mycket begränsat. Eftersom det i princip inte växer något i en öken är det också där minst människor bor.

Hur skapas högtryck vid de subtropiska områdena?

På grund av egenskaper hos atmosfärens allmänna cirkulation finns det områden på jorden som domineras av högtryck och andra som domineras av lågtryck. Kring vändkretsarna finns de så kallade subtropiska högtryckscellerna. Av dessa har det så kallade azoriska högtrycket mest påverkan på vädret här i Europa.

By Liddie Quince

Var finns det lövskog? :: Vad innebär alpint klimat?
Användbara länkar