Home > V > Vilka Apor Finns Det?

Vilka apor finns det?

Apor Apor (nuvarande) Bambulemur. Bomullshuvud-tamarin. Dvärgsilkesapa. Japansk makak. Kattalemur. Lejontamarin. Låglandsgorilla.

Läs mer

Vad är det för apor på Gibraltar?

Berberaporna på Gibraltar. Det fanns 2009 omkring 230 individer fördelade på sex flockar på klippan. 2017 noterades antalet individer till över 200, och flockarna sju till antalet. Man vet ännu inte om den en gång har varit ursprunglig i Sydeuropa eller om den inplanterats på Gibraltar. Hur många AP arter finns det? 31 primatologer har gått igenom hur det går för alla världens 505 kända primater – från gorillor till lemurer. Resultatet är nedslående. 60 procent hotas av utrotning, 75 procent minskar i antal och det är deras nära släkting människan som är orsaken.

Hur ser en markatta ut?

Markattor (Cercopithecus) är ett släkte i familjen markattartade apor med cirka 25 arter, alternativt en gruppering av fyra av dessa släkten. Arterna inom släktet Cercopithecus lever i Afrika söder om Sahara. Dessa apor är medelstora primater och vistas vanligen i träd. De är allätare, men äter huvudsakligen frukter. Vilka apor är störst? 1. Störst och kanske häftigast av alla apor är gorillan.

Vilken underordning primater tillhör lemuren?

Lemurerna tillhör däggdjursordningen primater och idag känner man till runt 100 arter.

By Pompea

Vilka däggdjur räknas till primaterna? :: Vilket djur Pantar flest burkar?
Användbara länkar