Home > V > Vem Är Storken Och Varför Gör Han Det Han Gör?

Vem är Storken och varför gör han det han gör?

Åsa och Emelie söker upp den mytomspunna "Storken", ett klassiskt nättroll som länge figurerat på nätet. Han står bakom många fejkade sidor och artiklar. Vem är "Storken" och varför gör han det här?

Läs mer

I enlighet med detta, vad innebär det att ha ett källkritiskt förhållningssätt?

Att vara källkritisk innebär att värdera den information man tar del av. Det betyder dels att förstå att vissa källor väger tyngre än andra, dels att vara medveten om att avsändare av information har ett syfte med sitt budskap. Dessutom vad är egentligen Åsneryd eller fockenfors? Åsneryd och Fockenfors är påhittade platser, men den som söker på platserna kan ändå hitta en hel del information om den. Försök hitta mer information om Åsneryd eller Fockenfors via en söktjänst, till exempel Google.

Hur kan man avgöra om något är fake eller inte?

Ta reda på avsändaren. Ofta har sajter en ”om”-sida med en presentation av avsändaren. Ta även reda på vem som står bakom domänen. Googla sedan på avsändaren, gärna med flera olika sökverktyg eftersom den du vanligtvis använder påverkas av dina tidigare sökningar. Vad betyder Deepfake? Deepfake syftar till att föra publiken bakom ljuset. Ny teknik gör det relativt enkelt att manipulera filmer på ett sätt som gör fusket svårt att upptäcka. För att skapa deepfake används maskininlärning. En deepfake är en film där en annan person klippts in.

När lägger Hägern ägg?

Lägger 4-6 ägg i maj. Hägerparet ruvar turvis i 4-6 timmar. Ruvningstid 25-28 dygn, ungarna flygfärdiga efter ca. 50 dygn.

By Rucker Radle

Hur många olika sorters getingar finns det? :: Vad betyder det att hänga med?
Användbara länkar