Flygdjuren är djur som har tillräcklig flyga tack vare sina egna medel. De är mestadels fåglar eller insekter och kännetecknas av närvaron av vingar eller fjädrar, även om inte alla har den egenskapen. Alla är äggstockar, det vill säga de lägger ägg. Deras livsmiljö är inte nödvändigtvis luften, de kan leva i havet eller på land. Det finns två väl differentierade grupper: fåglar och insekter.

Nästan alla flygdjur baserar sin kost och matar på frön, insekter och frukter, även om det också finns köttätande flygdjur, det vill säga de äter kött och det finns också skräpmedel som baserar sin kost på att dra nytta av kött från döda djur.

Flygdjur - örn under flygning

Örn i flygning

Typer av flygdjur

Fåglarna

De är i allmänhet små bipedala, ryggradsdjur och varmblodiga djur, med förmågan att flyga, hoppa och ibland gå. Deras bakben är mycket varierande, även om alla arter har kloformade fötter och kan ha 2 till 4 olika delar. Istället för frambenen har de vingar, vilket är deras huvudsakliga kännetecken, och även om nästan alla använder dem för att flyga, kan inte alla fåglar göra det och därför kommer vi inte att betrakta dem som flygdjur, som pingvinen eller strutsen. Dess kropp liknar den hos andra djurklasser, med egenskaper som att vara täckt med fjädrar istället för hår. Fjädrarna skyddar fåglarna från vind, fukt och solen. De kontrollerar kroppstemperaturen. De är lätta som gör att de kan flyga.

En annan egenskap hos fåglar är att de har en näbb istället för en mun och de flesta inte har tänder, så de sväljer och smälter mat helt i magen, förutom att äta är det ett verktyg för att jaga, bygga sina bon och också som försvarsvapen och i vissa fall som en förförelse.

I sin storlek kan vi se många variationer beroende på arten, från de minsta (6 centimeter som kolibrier) till de största (2 meter som någon typ av örn).

När det gäller andra särdrag kan vi hitta hur de matar sina ungar, från mun till mun och migrerar beroende på årstid. Benen är lätta och har en torr komposition, vilket resulterar i lägre kroppsvikt. Det mest anmärkningsvärda är deras vision och de visar mycket överlägsna kognitiva förmågor.

Insectos

Insekter är ryggradslösa djur, det vill säga de saknar ryggraden. Tvärtom har de ett exoskelett som täcker deras kropp. Dess fysiognomi består, i de flesta fall av två antenner, vingar och 3 par ben. Det finns mer än en miljon registrerade arter och det sägs att 30 miljoner oinspelade arter.

Som med fåglar är de inte strikt flygdjur, dessa djur har en superutvecklad förmåga att anpassa sig till alla typer av livsmiljöer. De kan upptäcka fara och gömma sig snabbt tack vare sina antenner, som är deras viktigaste organ, eftersom de luktar, rör och hör i dem i alla situationer (oavsett om de är i riskzonen, parar sig eller lokaliserar sig).

Vingarna är placerade på dess extremiteter och består av ett transparent och lätt tyg. Benen har många leder, så de har mycket rörelse. Munnen på dessa flygdjur är väldigt komplex, deras apparater gör det möjligt för dem att tugga, mala och gnugga hård mat.

Flygtyper

Flygdjuren delas upp efter vilken typ av rörelse de utför och det finns två typer, motoriserade och icke-motoriserade. De motoriserade är de där djuret utövar sin kraft och sina muskler för att skapa den nödvändiga aerodynamiken för att flyga. Tvärtom, rörelse utan motor saknar styrka och sättet att flyga bygger på förmågan hos vissa djur att hjälpa sig själva från vinden, vilket skapar aerodynamisk kraft, vinden drar dem och använder sina vingar för att gå i den riktning de är vill flytta men det tillåter inte dem att kontrollera hastighet eller höjd, så deras flygning är alltid nedåt och de begränsar sin kost så många är inte jägare och äter frukt eller frön som faller från träden medan motoriserade människor äter frukten av högre växter och kan jaga, vilket ger en mer varierad diet.

Flyg från djur

Flygningen av flygdjur produceras tack vare det faktum att dessa djur driver luften snabbare nedåt än uppåt.

Mediets sammansättning är väldigt annorlunda i vatten eller på land, eftersom de inte har en stabil yta att luta sig på och de tvingas fortsätta flyga på egen hand.

Lista över flygdjur

Biet är viktigt för pollinering.

Honungsbihonungsbi o honungsproducerande binÄven känd som apis på latin, även om det är en av de mest populära bina, representerar den bara en liten andel av biesorten. Denna art är den enda överlevande gruppen bin i Apini-underklassen, som tillhör släktet Apis. De är kända för att producera och lagra honung eller flytande socker, liksom för att bygga imponerande bon med vax som utsöndras av arbetarna i en viss koloni.

Vi kan tydligt skilja på smaragdbiätaren.

Emerald biätaresmaragdbagge (Merops Orientalis) är en utsökt fågel av ljus smaragdgrön fjäderdräkt. Vingarna visar svarta bakkanter. De yttre fjädrarna på svansens undersida är ljusgrå och de medelstora rektorn är långa och lila. Streamers kan nå upp till 7 cm i hane. Den svarta räkningen är lång och böjd nedåt. Ögonen är väldigt intensiva röda. Benen och fötterna är svarta.

Humlen är en vänlig insekt som lever nästan överallt på planeten.

Humlahumla (Bombus), är en stor typ av insekter, hårig och nära släktingar till det välkända honungsbiet. De flesta arter av humlor lever i kolonier, men deras kolonier är mycket mindre än hos honungsbin eller getingar, som kan ha upp till flera tusen individer, humla kolonin kommer bara att bestå av cirka 50 till 150 individer. Den har ett högt brum som du kan höra på avstånd.

Örnen är ett ensamt djur.

örnÖrn (Hieraatus Spilogaster) är en fågel pojke. Med undantaget för vissa gamar, örnar är i allmänhet större än andra rovfåglar. De har starka muskulösa ben, kraftfulla klor och stora krokiga näbbar som gör att de kan riva kött från sitt byte.

Albatrossen tillbringar större delen av sitt liv på att flyga.

Albatrosalbatross (Diomedeidae) är en jätte fjäder marino som har den längsta vingspännen av alla fåglar vild, den vandrande albatrossen är den största av cirka två dussin olika arter.

Kunglig paradisfågel (Cicinnurus regius)

Paradisets fågelHan ave paraíso (Paradisaeidae) är en mycket vacker fågel som fascinerar många människor. Öst flygdjur det är mycket nära besläktat med både ptilonorhinchid och korpen. Det fick sitt namn på XNUMX-talet när det fördes till Europa på Victoria-fartyget av Magellan. Detta ansågs vara den majestätiska fågeln som representerade skönheten i landet som de också skulle utforska.