Oviparous djur är alla de djur som är födda från ägg, såsom fåglar, de allra flesta reptiler, förutom flera arter av ödlor, amfibier och två däggdjur (Echidna och platypus).

Fåglar är äggstockar och de skapar bon för att skydda sina avkommor

Fåglar är äggstockar och gör bon

Egenskaper hos äggstockar

Oviparous djur är de djur som lägger och kläcker från ägg, befruktning kan vara både inuti kroppen, som sker med kycklingar eller utanför kroppen, såsom ål, utvecklingen av avkomman sker alltid utanför moderns kropp, utom ovoviviparous djur .

Tack vare denna form av reproduktion förbättras artens överlevnad kraftigt, eftersom äggskalet skyddar från yttre medel.

Hur äggdjur tar hand om ägg

Varje typ av äggstockar behandlar sina ägg väldigt annorlunda och bryr sig inte om dem på samma sätt.

Fåglarna

Vissa fågelarter lägger sina ägg i bon som tidigare skapats av sig själva för detta ändamål. Andra fåglar lägger sina ägg bland stenar, vanligtvis fåglar och kustfåglar. Andra fåglar lägger sina ägg på marken, som kycklingar och fasaner.

När äggen har lagts, kläcker fåglarna sina ägg i några veckor tills de kläcks och matar dem tills de kan lära sig att flyga.

Fisk och amfibier

Fisk och amfibier lägger sina ägg i vatten, i många typer av livsmiljöer, såsom rev, mellan stenar eller genom att begrava dem. När äggen har deponerats lämnar deras föräldrar och lämnar de unga till sina egna enheter tills de kan kläcka.

Sköldpaddor

Sköldpaddorna skapar stora hål i sanden på stränderna, deponerar sina ägg där och begraver dem, sedan går de tillbaka i vattnet. Kläckarna, när ägget kläcker och kläcker på egen hand, grävs upp och går instinktivt mot havet.

Lista över äggstockar

Biet är viktigt för pollinering.

Honungsbihonungsbi o honungsproducerande binÄven känd som apis på latin, även om det är en av de mest populära bina, representerar den bara en liten andel av biesorten. Denna art är den enda överlevande gruppen bin i Apini-underklassen, som tillhör släktet Apis. De är kända för att producera och lagra honung eller flytande socker, liksom för att bygga imponerande bon med vax som utsöndras av arbetarna i en viss koloni.

Vi kan tydligt skilja på smaragdbiätaren.

Emerald biätaresmaragdbagge (Merops Orientalis) är en utsökt fågel av ljus smaragdgrön fjäderdräkt. Vingarna visar svarta bakkanter. De yttre fjädrarna på svansens undersida är ljusgrå och de medelstora rektorn är långa och lila. Streamers kan nå upp till 7 cm i hane. Den svarta räkningen är lång och böjd nedåt. Ögonen är väldigt intensiva röda. Benen och fötterna är svarta.

Humlen är en vänlig insekt som lever nästan överallt på planeten.

Humlahumla (Bombus), är en stor typ av insekter, hårig och nära släktingar till det välkända honungsbiet. De flesta arter av humlor lever i kolonier, men deras kolonier är mycket mindre än hos honungsbin eller getingar, som kan ha upp till flera tusen individer, humla kolonin kommer bara att bestå av cirka 50 till 150 individer. Den har ett högt brum som du kan höra på avstånd.

Elektrisk blå akaraEl  andinoacara vackeren blå ara (Andinoacara vacker) är lite fisk Att många människor samlar i sina akvarier, det finns en god anledning, dess latinska namn, pulcher, betyder vackert. Dessa små vattendjur fängsla alla akvarier.

Örnen är ett ensamt djur.

örnÖrn (Hieraatus Spilogaster) är en fågel pojke. Med undantaget för vissa gamar, örnar är i allmänhet större än andra rovfåglar. De har starka muskulösa ben, kraftfulla klor och stora krokiga näbbar som gör att de kan riva kött från sitt byte.

Axolotl är en populär amfibie i akvarier. Albinos föder upp i fångenskap.

Axolotlaxolotlen axolote (Ambystoma Mexicanum) är en amfibie typ av salamander som har det sällsynta drag att behålla sina larvegenskaper under hela sitt vuxna liv. Detta tillstånd, kallas neotenia, betyder att den bibehåller sin grodyngelformade ryggfena, som sträcker sig nästan längs kroppen, och dess fjädrande yttre gälar, som skjuter ut från baksidan av dess breda huvud.