mycket köttätande djur De är alla de djur som baserar sin kost på kött, vi anser också att insekter och växter som äter kött är köttätare. Djur som äter växter kallas växtätare och de som har en varierad diet kallas allätare.

Lejonet är en del av de köttätande djuren
Lejonet är en del av de köttätande djuren

särdrag

Köttätande djur livnär sig på djurvävnader, oavsett om de är levande eller döda. De är indelade i två kategorier, beroende på hur de får mat, det finns de som jagar (rovdjur) och de som bytar döda djur (Scavengers).

Det mest anmärkningsvärda kännetecknet är dess matsmältningsorgan, eftersom det är mindre än för andra arter, det hjälper köttet att inte ruttna medan det smälts. De har alla delar av sina kroppar som är specialiserade på jakt eller äta. Klor som används för rivning, starka och muskulösa ben för löpning, en käke med tänder för tuggning, huggtänder för rivning och tänder för slipning etc.

Rovdjur

De är alla de djur som jagar sitt byte för att äta dem, normalt växtätare, vanligtvis jagar dem eller attackerar dem från ett gömställe för att överraska dem.

Rensare

De är de köttätare som matar på resterna av döda djur, antingen naturligt eller jagade av ett annat djur.

Typer av köttätande djur

Det finns tre typer av köttätande djur på hur mycket deras köttätande kost baseras på.

  • Stränga köttätare: Det är de som bara äter kött och uteslutande, eftersom de saknar organ för att smälta vegetabiliska livsmedel, såsom tigrar.
  • Flexibla köttätare: Det är de som äter kött regelbundet men deras kropp kan smälta växtfoder i små mängder.
  • Enstaka köttätare: De är verkligen allätande djur, men på grund av brist på växter, frukter etc. de tvingas äta insekter eller ådrar.

Lista över köttätande djur

Elektrisk blå akaraEl  andinoacara vackeren blå ara (Andinoacara vacker) är lite fisk Att många människor samlar i sina akvarier, det finns en god anledning, dess latinska namn, pulcher, betyder vackert. Dessa små vattendjur fängsla alla akvarier.

Axolotl är en populär amfibie i akvarier. Albinos föder upp i fångenskap.

Axolotlaxolotlen axolote (Ambystoma Mexicanum) är en amfibie typ av salamander som har det sällsynta drag att behålla sina larvegenskaper under hela sitt vuxna liv. Detta tillstånd, kallas neotenia, betyder att den bibehåller sin grodyngelformade ryggfena, som sträcker sig nästan längs kroppen, och dess fjädrande yttre gälar, som skjuter ut från baksidan av dess breda huvud.

Albatrossen tillbringar större delen av sitt liv på att flyga.

Albatrosalbatross (Diomedeidae) är en jätte fjäder marino som har den längsta vingspännen av alla fåglar vild, den vandrande albatrossen är den största av cirka två dussin olika arter.

Elektrisk anguilla

Elektrisk anguillaelektrisk anguilla (Electrophorus electricus) det är ett vattenlevande djur hemma i Sydamerikas vatten (Orinoco och Amazonfloden). De har förmågan att producera en 500 volt elektrisk urladdning på ett avstånd av cirka 76 meter i lugnt vatten. Dess urladdning är så kraftfull att den skadar alla tunga däggdjur, den kan till och med orsaka dess död, som berättat av Alexander von Humboldt, en berömd XNUMX-talsforskare, som bevittnade hur hästar fick så starka chocker genom sina kroppar att de dog omedelbart.

Brunett i profil

Moray ål

Vi kan uppskatta hermelinens vita päls på vintern.

Hermelinhermelin (Mustela Erminea) är ett litet mustelock, så det är relaterat till väsnen och uttern. Den har en orange kropp, en svart tippad svans och en distinkt gång. De finns i ängar, hedar och skogar. Det är också känt som kortsvansad vassel.