Farliga djur är varken hajen eller människan. Ibland är det inte lätt att skilja mellan djurens skönhet och fara. De farligaste djuren i världen är vanligtvis de vilda djuren. Faktum är att många av de vackraste varelserna i djurriket också är de mest produktiva mördarna.

De flesta dödsfall som orsakats av farliga djur har mindre att göra med djuren själva än med de sjukdomar de överför oavsiktligt.

Trots sitt utseende är flodhästen ett mycket farligt djur

Trots sitt utseende är flodhästen ett mycket farligt djur

Varje stort djur kan döda en människa, och nästan alla små djur, storleken på en mus, kan orsaka en otäck skada. Även till synes osannolika djur kan vara farliga: en söt kanin har klor och tänder, en stor gås kan vara extremt ful, och 2014 dödades en fiskare i Vitryssland av en bäverbit när han försökte ta tag i djuret för att få ett bra foto.

Ordspråkigt farliga djur inkluderar ett hörndjur, hanar av vissa arter under parningstiden och en mor med avkommor att skydda. Även sköna husdjur kan vara farliga under vissa omständigheter: en häst kan sparka om han är skrämd, en hund kan knäppa om den avbryts under utfodring och så vidare. Vissa arter som hyener och vargar har rykte om att vara griniga att attackera i stort sett allt inom deras räckhåll.

Stora rovdjur, som krokodiler, hajar och stora katter, är uppenbarligen farliga. Men mycket få djurarter betraktar människor som byte. Stora växtätare dödar fler människor än rovdjur. I Nordamerika attackerar älgar fler människor än björnar och vargar tillsammans. Över hela världen skadar flodhästar fler människor än något annat djur, och älgen rankas som andra. I vattnet orsakar maneter fler skador än hajar.

De flesta stora djur kan också vara skadedjur - att stjäla mat, sprida infektioner eller skada egendom.

Typer av djurattacker

Vi har alla slag, från lejoninnan som jagar för att mata sin besättning, till små gnagare som kan överföra sjukdomar som är mycket skadliga för människor. Djur som skyddar deras territorium, såsom noshörningen eller gorillan. De som kan förgifta dig, till exempel vissa typer av ormar eller spindlar.

Det finns också djur som attackerar dödligt av misstag som kor eller hästar, med 20 dödsfall per år från dessa djur.

Djur som dödar bara för att de är allergener, vilket kan hända som med bin.

Och det vanligaste, djuren som jagar av instinkt, som krokodilen.

Vi kommer att förstå (vi kommer att överleva)

Vilda djur är mycket farligare än husdjur. Att komma för nära en ko är inte mycket troligt att trampas eller trampas, och de flesta stora hundar kommer förmodligen inte att rädda dig. Att försöka samma beteende med en vild buffel eller varg kommer dock nästan säkert att få allvarliga konsekvenser. Djur som reser i grupper är också mycket farligare; du kanske överlever ett möte med en arg buffel eller varg, men mot en hel besättning eller besättning skulle dina chanser vara mycket små.

Få arter kommer att skada dig om du håller avstånd, men lämpligt avstånd varierar med både art och omständigheter. Såvida du inte är expert på arten i fråga, följ den allmänna tumregeln att om du är tillräckligt nära att djurets beteende förändras alls (till och med vänder dig för att titta på det), och dra tillbaka omedelbart.

Nästan alla farliga djur är mycket snabbare än de flesta människor. Räkna inte med att springa iväg om han attackerar, men håll dig tillräckligt långt borta för att han inte ska attackera. Detta inkluderar till synes klumpiga djur som björnar, krokodiler och myskoxar och små som ormar. De springer kanske inte långt, men de kan gå mycket längre än du förväntade dig. För vissa rovdjur, att vända ryggen och springa aktiverar din jaktinstinkt, så det kan vara viktigt att kontrollera dina nerver.

Om du vill fotografera vilda djur får du en fin lång teleobjektiv så att du kan hålla avståndet och undvika att störa djuren. Detta är mycket säkrare och ger också mycket bättre bilder.

Faktorer Riesgo

 • Högriskplatser där vilda djur ofta ses:
  • Strömmar och andra vattendrag, särskilt i torra områden och årstider, eftersom vatten är knappt.
  • Jordbruksmark och deponier, där vilda djur kan söka efter mat.
  • När du ser ett djur är andra förmodligen i närheten.
 • Tider och situationer där djur kan vara aggressiva:
  • När de känner hörn.
  • Säsong av parning.
  • När dem är skyddar deras kläckning.
  • När de skyddar deras döda byte.
  • Soluppgångar och solnedgångar, när djuren är i rörelse; det har också en bländande effekt.

Vilka är de farligaste djuren i världen?

Alligatorer och krokodiler

Krokodiler är farliga djur och de tvekar inte att äta människor som simmar eller vadar i vattendrag där de bor, så se till att du vet om krokodiler är närvarande innan du simmar i områden där de kanske lurar.

Medan krokodiler är mindre aggressiva gentemot människor i allmänhet än krokodiler, har det förekommit många fall av krokodiler som predaterar eller skadar människor.

Björnar

På tal om farliga djur är björnar en risk som människor, deras husdjur eller boskap möter när de interagerar med dem. Faran är vanlig i de flesta björnbefolkade områden. De europeisk brunbjörn undviker i allmänhet människor, men kan attackera om det hörs.

Isbjörnar är inte ovilliga att följa och attackera människor; De överlever främst från jakt, och människor har ungefär samma storlek och form som sälar, som är bland deras vanliga byte. Om du besöker områden inom isbjörns livsmiljö måste du vidta särskilda försiktighetsåtgärder för att undvika att bli byte. Rådfråga lokala myndigheter innan du lämnar bosättningarna, det är ofta nödvändigt att bära skjutvapen i dessa områden. varning: Isbjörnen är väldigt snabb; du kan inte springa från en isbjörn.

Andra typer av björnar, som svarta björnar och bruna björnar, är mångsidiga jägare snarare än rena jägare; de är mindre benägna att vilja äta dig och mycket mer benägna att äta din mat. Men trots allt är de stora och extremt starka djur som lätt kan döda en vuxen människa.

Innan backpackers får komma in i ett område med björnar kan de bli ombedd att titta på en instruktionsvideo om hur man undviker att träffa eller agitera björnar. De bästa strategierna för att hantera björnfara skiljer sig från plats till plats.

I alla områden rekommenderas buller för att undvika att skrämma en björn och framför allt att undvika att komma mellan en mamma och hennes ungar kommer att öka din säkerhet. Många vandrare bär speciella björnklockor på anklarna för att varna björnar om mänsklig närvaro. Det är alltid säkrare att gå i bullriga grupper än ensam. I vissa områden måste maten hanteras på ett sådant sätt att björnar inte når dem, eller åtminstone så att de inte kommer till dig för din mat.

Hantera björnmöten

Om du ser en björn, kom långsamt tillbaka eller håll avstånd och gör ljud för att undvika att skrämma björnen. Det bästa bullret i denna situation kan vara att tala med en lugn röst (som säger till björnen att du är mänsklig och att du inte har några aggressiva avsikter). Om en björn blir konfronterande, oavsett om den backar långsamt eller håller sig själv, lyft armarna över huvudet för att få dig att se större ut och skrika på björnen (rådgivning varierar beroende på område och expert). Vänd aldrig ryggen på björnen eller spring undan; Att springa iväg kan aktivera björns jaktinstinkter och leda den till att uppfatta dig som byte. Att klättra på ett träd är inte heller den bästa idén, eftersom svarta björnar är bra klättrare och det är också känt att gräsmattor ibland klättrar i träd.

Om en björn attackerar bör du stela dig själv, eftersom de flesta hot från björnar bluffar. Stå på golvet eller krypa upp dig i en fosterposition för att skydda vitala organ och inte verkar hotande. Om björnen attackerar, kan du fortfarande snuggla in i fostrets position. Om detta inte räcker kan du förvänta dig att björnen tappar intresset utan att göra för mycket skada eller slåss mot björnen på något sätt du kan.

Det finns också en björnspray, en speciell form av pepparspray, tillgänglig i vissa områden för extra skydd. Men kom ihåg att den är utformad för att göra en stor kort burst som bara varar några sekunder, så närhet till björnen är nyckeln. De flesta björnsprutor kommer med ett lås, så se till att du förstår hur det fungerar.

Detta råd gäller allätare som grizzlies och svarta björnar; Det bästa sättet att undvika att attackeras av den helt köttätande isbjörnen är att inte komma in i något område där isbjörnar bor, stanna inne i ett fordon eller byggnad eller åtminstone ha en guide utbildad för att hantera isbjörnar.

fåglar

Större fåglar, som strutsar och emuer, kan slå ner en människa. Kassowariet, som finns i Australien och Nya Guinea, är känt för sina dödliga skador på människor och andra djur, men det är vanligtvis blyg och undviker människor.

Vissa fåglar skyddar sina bon eller unga ganska aggressivt. Vissa ugglor, särskilt Ural-ugglan, är särskilt obehagliga, eftersom de ofta attackerar utan någon tidigare falsk attack och i fullständig tystnad.

Stadsmåsar i Storbritannien

Måsar var en gång främst sjöfåglar som häckade på klippor och andra vilda platser. Men någon gång på 1940-talet började vissa typer av måsar alltmer flytta till mänskliga bosättningar och bo där. Det är inte helt känt varför denna förändring inträffade, men eftersom vissa måsar är opportunistiska och anpassningsbara kan de ha hittat lätt mat på nybyggda deponier och på gatorna. Att titta på en grupp måsar suger snabbt upp en kasserad kebab är något av ett skådespel.

Två av arterna som rörde sig vid sidan av människor, fiskmås och svartbackmås, är vaksamma när de försvarar sina bon och sina ungar. Även om de har sett och bott tillsammans med människor varje dag i sitt liv, så snart deras kycklingar kläcks, kan allting ses som ett potentiellt hot. Dessa måsar är stora och har skarpa näbbar och klor, och skador förekommer ofta.

Det finns inget sätt att förhindra måsar från att attackera, och att skada måsar eller deras bon och unga är olagligt (dock kan licenser utfärdas av kommunfullmäktige i vissa fall). Måsar kan avskräcks från områden genom att ta bort tillgängliga matkällor, som lätt sönderrivna sopor, och hindra människor från att direkt mata fåglarna. Häckande kan avskräcks genom placering av speciella naglar. Alla nedslående metoder bör börja tidigt på året innan fåglarna börjar föda upp.

Downhill säsong i Australien

den australiska skatter (Cracticus-spelare) är en vanlig fågel som finns i hela Australien. I september och oktober, deras parningssäsong, även om de i princip inte är farliga djur, blir de extremt vaksamma när de försvarar sina bon och unga och bombarderar och hakar på allt de upplever som ett hot, i allmänhet människor. På grund av det stora antalet av dessa fåglar kan det bara resultera i flera attacker att bara gå längs en gata. Som sådan har denna tid på året blivit känd i folket bland australierna som 'Nedflyttningssäsong".

Det finns inget sätt att stoppa skador, men flera tekniker har utvecklats för att förhindra skada. Dragkedjor fästa på en cykelhjälm har visat sig vara effektiva, liksom andra hårda plasthuvudbeläggningar.

Hundar

Det är inte bara att hundar kan vara farliga djur, i vissa länder där veterinärtjänsterna är otillräckliga kan hundar få rabies, en bit från dem och du kommer att vara i allvarliga problem.

Även vänliga, icke-rabiat hundar är farliga. En annars mild hund kan bli aggressiv om någon närmar sig när man matar, och en stor hund kan orsaka skada med alltför entusiastiska vänliga gester, som att hoppa på någon.

elefanter

En sak med elefanter som gör dem till farliga djur är att de är enorma. Du kan bli krossad av misstag, och en välplacerad spark eller dragkraft från dess huggtänder kan lätt döda dig. Å andra sidan, eftersom de är växtätare, är de vanligtvis inte aggressiva i sig. Som med nästan alla djur blir en mamma som upplever ett hot mot sitt barn oförutsägbar och tar inte ens hand om sin egen säkerhet förrän det (upplevda) hotet försvinner.

Felines

Stora katter som tigrar, lejon, leoparder, jaguarer, panterar och pumor är kända för att döda människor och anses vara ett av de vanligaste farliga djuren.

Mindre katter, som bobcat eller lodjur, kommer sannolikt inte att se vuxna människor som byten, men de är ganska kapabla att orsaka allvarlig skada i det mycket osannolika fallet att du lyckas tillgodose en av dem.

vård

Gå inte ensam. Gör ljud för att undvika att överraska ett lejon och håll barnen hela tiden nära. Om du stöter på ett lejon, spring inte. Tala lugnt, titta bort, stå högt och gå tillbaka. Till skillnad från björnar, om attacken verkar överhängande, agera aggressivt. Böj dig inte och vänd dig inte. Lejon kan skrämmas genom att träffas med stenar eller pinnar eller genom att bli sparkade eller träffade. Lejon är främst nattliga, men har attackerat i dagsljus. De byter sällan på människor, men sådant beteende inträffar ibland. Barn och unga vuxna är särskilt utsatta.

Flodhästar

Flodhästar är extremt farliga; även stora krokodiler undviker dem i allmänhet. Flodhästen är semi-vattenlevande, bebodda floder, sjöar och mangrover, där de presiderar över en flodsträcka och grupper på 5 till 30 kvinnor och unga. Under dagen håller de sig svala genom att stanna i vatten eller lera och dyker sedan upp i skymningen för att beta på gräset. Medan flodhästar vilar nära varandra i vattnet är bete en ensam aktivitet och flodhästar är inte territoriella på land. De är den tredje största typen av däggdjur på land i vikt (mellan 1½ och 3 ton): den enda tyngsta arten i genomsnitt är vita och indiska noshörningar, vanligtvis 1½ till 3½ ton, och elefanter som vanligtvis väger 3 till 9 ton. Flodhästen är en av de största fyrfötterna, och trots sin robusta form och korta ben kan den lätt överträffa en människa. Flodhästarna har tagits med 30 km / h på korta sträckor. Flodhästen är en av de mest aggressiva varelserna i världen och anses vara en av de farligaste djuren i Afrika.

Hästar och ponnyer

Den vanligaste faran faller från dem, men det finns andra risker.

En bit från en häst eller ponny är allvarlig och en spark kan vara dödlig, men risken för att detta händer är liten med en välutbildad häst eller ponny, såvida du inte skrämmer eller provocerar det. Fråga ägaren innan du närmar dig. Prata lugnt med djuret, närma dig från sidan och visa hästen eller ponnyn vad du ska göra; undvik plötsliga rörelser. Undvik, särskilt närma dig bakom en häst eller ponny, eftersom det är i den riktning de kan sparka lättare och det är utanför deras synfält, så att rörelsen kan skrämma dem.

Att ha en häst av misstag kliver på foten kan också orsaka allvarliga skador. Större raser kan göra mer skada, men även en ponny är tillräckligt tung för att skada dig.

Vilda hästar och ponnyer

Vilda hästar och ponnyer varierar i hur de uppfattar människor. Vissa besättningar som hanteras av eller är nära associerade med människor kan vara mer toleranta, men alla vilda djur bör ses som oförutsägbara oavsett vad. Undvik att komma för nära och undvik definitivt att mata dem, på vissa ställen är det olagligt. Du bör inte heller närma dig en hingst med ston eller ston med föl, eftersom de kommer att vara mer defensiva och därför mer benägna att attackera.

Om du befinner dig nära en vild häst kommer de vanligtvis att varna dig genom kroppsspråk innan de attackerar dig. Om hästens öron drar tillbaka är djuret olyckligt och du måste dra dig tillbaka. Om öronen fästs tillbaka och det också slipas tänder och skakar på huvudet, har du verkligen orsakat irritation och du borde komma ut därifrån snart! Arga hästar kan också vända så att de vänder bort, vilket kan betyda att de förbereder sig för att ge en kraftfull spark, så håll dig borta!

Manet

I norra Australien, särskilt på kusten, rekommenderas det starkt att inte simma utanför stranden på grund av de svårt att se och mycket farliga former av maneter.

Det allmänna rådet är att inte röra vid maneter, inte ens de som är döda på stranden, eftersom de fortfarande kan svida.

Insectos

I vissa länder kan bitande insekter orsaka allvarliga sjukdomar och i vissa fall livshotande tillstånd. Det är värt att undersöka om länderna du besöker har varningar om farliga insekter. I vissa länder kan myrsting skapa allvarliga reaktioner. Malariamyggan dödar fler människor än något annat djur. I tropiska länder måste risken för insektsburna sjukdomar tas på allvar.

Känguruer

Om du går in i ett område där känguruer bor, ge dem så mycket utrymme som möjligt. Om du ser en, gå bort från den och se hur den beter sig. Om den rör sig mot dig eller visar tecken på att vara aggressiv, håll dig borta (även om den bara letar efter mat eller mänsklig kontakt kan en känguru bli aggressiv). Handla inte aggressivt framför känguru, eftersom detta helt enkelt förstärker idén att du är ett hot.

Om du närmar dig en aggressiv känguru bör du hålla honom på säkert avstånd så att han inte kan sparka eller repa. Håll till exempel upp en pinne eller gren eller håll dig bakom ett staket eller träd. Gå bort från djuret så fort du kan, även om det kan vara farligt att vända ryggen och springa eftersom en stor hane lätt kan springa ifrån dig och ändå sparka dig samtidigt, istället vända dig och skydda framsidan av din kropp med och håll huvudet så långt bort från känguru som möjligt för att minimera risken för repor i ansiktet.

Om det är en stor hane som har visat dominerande beteende kan han se dig som ett hot. Skydda dig själv och visa känguru att du inte är ett hot genom att ge en kort, djup hosta, undvika ögonkontakt och huka dig ner när du går bort.

Kvinnor och mindre känguruer av män är mindre benägna att vara aggressiva, men kan komma nära om de är vana vid matning eller har haft mycket mänsklig kontakt. Även om kvinnor är mycket mindre än män, kan de utgöra en säkerhetsrisk, särskilt för små barn.

Undvik även känguruer, medan andra djur har lösa svansar som inte kan skada, kan känguruer svänga svansarna så kraftigt att de lätt kan bryta en lem.

Som en sista utväg, om du inte kan fly från en attackerande känguru, rulla på marken med armen som täcker nacken och be om hjälp. Försök att rulla eller krypa till säkerhet.

hajar

Av hundratals kända hajarter anses endast en handfull utgöra en betydande risk för människors säkerhet och attacker på människor är sällsynta. Sällsyntheten av hajattacker påverkar dock inte allvaret med en dödlig attack när den inträffar, vilket gör dem till farliga djur. Den till synes slumpmässiga karaktären hos hajattacker hjälper inte heller att dämpa rädslan för att bli biten. Hajar attackerar ofta för att de tror att du är en säl, en sköldpadda, en fisk eller någon annan typ av byte. Ibland biter de om de är nyfikna, men hajar biter, attackerar eller dödar inte människor medvetet.

Här är några sunt förnuftiga tips för att minska risken för att stöta på hajar:

 • Simma nära stranden.
 • Simning, dykning eller surfing med andra människor.
 • Undvik områden där det finns stora skolor med fisk, delfiner, sälar eller sjölejon och nära fågelhus.
 • Undvik områden där avfall från djur, människor eller fisk kommer ut i vattnet.
 • Undvik djupa kanaler eller områden med djupa droppar i närheten.
 • Stanna inte i vattnet med blödande sår.
 • Titta noga innan du hoppar i vattnet från en båt eller brygga.
 • Bär inte död eller blödande fisk nära dig och ta bort all harpunfisk från vattnet så snart som möjligt.
 • Om fiskskolor eller andra djurliv börjar bete sig oregelbundet eller samlas i stort antal, lämna vattnet.
 • Om du ser en haj, lämna vattnet så snabbt och lugnt som möjligt, undvik stänk eller överdrivet ljud.

Ormar

Få ormar kommer sannolikt att betrakta vuxna människor som byte, och många ormar föredrar att undvika människor. Vissa giftiga arter kan dock vara dödliga.

Det allmänna rådet är aldrig att försöka lyfta, skada eller döda en orm. Om du ser en orm, gå bara vidare eller ring en professionell ormfångare för att flytta djuret. Många blir bitna när de försöker hantera ormar.

Behandling för ormbett

Det är i allmänhet omöjligt att avgöra om en ormbit är giftig av formen av biten eller ormen, såvida inte den specifika arten kan kännas igen. Behandla alla ormbett som dödligt farliga om du inte är säker på att det inte är det.

I allmänhet fungerar inte behandlingar som presenteras utanför det medicinska området. Istället bör du få ordentlig medicinsk hjälp och försöka undvika försämring tills medicinsk hjälp kommer. För att göra detta måste ormbettoffret vila omedelbart, helt och bekvämt så att giftets cirkulation saktar ner. Offret måste vara lugnt, också av den anledningen. Den del av kroppen som är skadad av ormen måste vara lägre än resten av kroppen. Om möjligt placera den med starka grenar eller liknande så att den rör sig så lite som möjligt. Det finns också gift sugpumpar som anses vara mer effektiva än att suga med munnen, men studier visar att deras effekter tydligen också är försumbara. Om du har en, använd den om du har tid, men låt det inte fördröja evakueringen av offret.

Att ta ett foto av ormen kan vara till stor hjälp för läkare. Det finns inget behov av att fånga eller döda ormen; det är inte som om de kan eller behöver producera antigift på plats. De måste bara kunna känna igen arten för att veta vilka gifter och andra behandlingar som ska tillämpas.

fisk

Stenfisk

stenfisk (kön Synanceia) är en giftig fisk; deras stick orsakar obehaglig smärta och kan vara dödlig. Dess namn beror på dess fläckiga färg och dess tendens att ligga på botten och se ut som en sten; de är ganska svåra att se och undvika. I vissa områden är det vanligt att bära skor medan du simmar för att skydda mot stick.

Det finns ett motgift tillgängligt och alla som är bitna bör försöka få det så snabbt som möjligt. Första hjälpen behandlingar inkluderar varmt vatten, som bryter ner giftet och ättika, vilket minskar smärta.

Stenfisk finns i varmt vatten över Indiska oceanen och i Stilla havet, åtminstone från Röda havet till Filippinerna. De är en allvarlig fara i vissa delar av Queensland.

Lejonfisk

Könet Pterois, mer allmänt känd som lejonfisk, är en giftig fisk som kännetecknas av slående varningsfärgning med röda, vita, krämiga eller svarta band och giftiga ränder med ryggar på fenorna. Sting är extremt smärtsamma och kan leda till illamående, kramper, tillfällig förlamning, hjärtsvikt och i extrema fall dödsfall. Små barn och personer med svagt immunförsvar är särskilt mottagliga.

Behandling är tillgänglig och bör sökas så snart som möjligt.

Även om de är infödda i Indo-Stillahavsområdet, har de spridit sig över hela världen och är vanliga i Karibien. I Florida och Bahamas behandlas de som invasiva arter, och eventuella observationer måste rapporteras till vilda chefer.

lobos

Vargar jagar sällan människor, men de kan gå efter boskap, matförsörjning eller skräp. Djur förlorar gradvis sin naturliga undanflykt mot människor när de skyddas från skador orsakade av människor, eller när människor agerar passivt mot dem. Det här kallas tillvänjning. Vanliga vargar är bekväma runt människor och kan våga sig mycket nära människor. Det är väldigt viktigt att förstå att dessa vana vargar faktiskt är mest sannolika att plötsligt agera aggressivt.

Vargar lär sig också snabbt att mat ofta finns i mänskligt skräp. När vargar söker efter mänsklig mat har de förvandlats till konditionerad mat. Om en varg matas av människor börjar den vänta på allmosa. Om vargen närmar sig en person men inte får mat kan den plötsligt bli aggressiv. Denna typ av aggression är förmodligen ansvarig för många av de bett som vargar har tillfört människor de senaste åren.

Vargar har i allmänhet inte lärt sig att jaga människor efter mat, och därför kommer varje pack och särskilt varje enskild varg att tveka att attackera en person som inte visar någon svaghet. Om en varg närmar sig, spring inte eller försök att vara vänlig, utan dra tillbaka utan att vända ryggen. Om vargen följer dig kan du slå en pinne i dess riktning eller liknande aggressivt beteende hjälpa till att bibehålla din psykologiska fördel, men är vanligtvis onödig. I de flesta länder med vargar är aggressivt beteende mot människor mycket sällsynt.

Rabida vargar å andra sidan attackerar ofta oprovocerade. De attackerar inte för att döda, men bettet kräver akut behandling, eftersom rabies är dödlig.

Vargar betraktar hundar som rivaler och har ingen nåd med dem. Många jakthundar har dödats av vargar och några stora hundar attackerar och dödar vargar. Olika typer av blodhundar eller vakthundar uppföds för detta, och vissa hundar gör till och med självmordsattacker på en förpackning.

Farliga djur i Australien

För omvärlden har Australien länge varit känt för att vara hem för några av de farligaste djuren på jorden. Även om detta kan vara sant anses landet inte vara det dödligaste. Med ett minimalt antal dödsfall under det senaste århundradet och en ökning av tillgången på motgift för de attackerade är Australien säkrare än man tror. För att hjälpa dig att identifiera de farligaste farliga djuren i Australien för att förhindra attacker har vi listat några djur.

Blå ringad bläckfisk

mycket blå ringade bläckfiskar De finns vanligtvis i korallrev och tidvattenbassänger i både Stilla havet och Indiska oceanen, från Australien till Japan. Varje år bites flera människor, och även om bett i allmänhet är smärtfri, kan offret inom fem till tio minuter börja uppleva parestesi, domningar, muskelsvaghet och andningssvårigheter och sväljningar. Det finns för närvarande ingen motgift, offret måste helt enkelt vänta. Den blåringade bläckfisken saknas ofta på grund av sin storlek - fullvuxen når den storleken på en golfboll, men håll ett öga på sina ljusblå ringar. Trots avsaknaden av en motgift har endast tre dödsfall från denna bläckfisk registrerats i historien: två i Australien och en i Singapore.

Cubozoans eller Cubomedusas

Även om Dory fick studsande maneter att se ut som mycket roligt (Finding Nemo), kan maneter vara ganska kraftfulla mördare, och australierna är inget undantag. Dess kraftfulla gift finns i dess 15 tentakler, som kan nå tre meter långa och innehålla cirka 5.000 50 stickande celler vardera. Giftet utlöses inte genom beröring, utan av kemikalien som finns i det yttre skiktet av bytet. Även om det finns cirka 100 olika arter av vanliga maneter som finns i varma kustvatten, innehåller mycket få gift som är dödligt för människor. Under de senaste 60 åren har boxmaneterna varit ansvariga för mer än XNUMX dödsfall där offret är känt för att ha gått i chock och drunknat eller dött av hjärtsvikt. Stikets svårighetsgrad beror dock på många faktorer, såsom manetens storlek och offret, och hur många tentakler som är inblandade.

Casuario

Är tyngsta fågeln i Australien, mellan 1,5 och 2 meter höga och även om de är fruktiga (deras kost baseras på frukt) och inte attackerar av någon anledning, är de mycket territoriella fåglar. De flesta attacker på människor, vilket resulterar i att människor sparkas, skjuts, plockas, bärs, hoppas och slås i huvudet beror på att människan vill mata fågeln. Om du behöver mer än en anledning att inte mata dem är deras mittklo 12 cm lång och fungerar som en dolk som kan leda till allvarliga skador. Efterkommande av dinosaurier har denna fågel klassificerats som den "farligaste fågeln på jorden", men den senast registrerade döden var 1926. Kom bara ihåg att de är blyga och flyglösa fåglar som föredrar att undvika konfrontation.

Atrax robustus

Australien är hem för många dödligt utseende spindlar, och många av dem. Även om spindlar finns överallt i världen, atracidae de har fått ett fruktansvärt (mestadels överdrivet) rykte. Minst 40 arter har identifierats och sträcker sig från 5 till 13 cm långa; det är emellertid inte känt om alla dessa arter är farliga. En ikon av rädsla och fascination i Sydney, den innehåller en av de giftigaste gifterna för människor. En bit från denna giftiga migalomorfa spindel bör behandlas på samma sätt som en ormbit. Även om denna spindel är ansvarig för 1981 rapporterade dödsfall i New South Wales, har det inte inträffat några dödsfall sedan införandet av motgiften XNUMX.

Crocodylus porosus

El marin krokodil, som det är allmänt känt, är det ett av de farligaste djuren i Australien, saltvattenkrokodilen är ett aggressivt och territoriellt djur, och det är det största reptilen i världen när det gäller dess massa, det är känt att nå mer än 1000 kg Även om hanar kan nå upp till 7 meter är faktiskt vilken längd som helst som är större än 5 meter ganska sällsynt. Denna skyddade art är känd för att främst äta små reptiler, sköldpaddor, fiskar och vadfåglar, men har också sett bärande vilda svin och boskap (inklusive boskap och hästar). Som krokodiljägaren såg det, Steve IrwinDu måste vara medveten om deras rörelser om du kommer i kontakt med dem, men de attackerar inte bara för. Till skillnad från andra varelser som finns i landet är det känt att den här krokodilen leder till i genomsnitt mindre än en människadöd per år.

hajar

Australien anses ofta ha hajinfekterat vatten, vilket får många människor att undvika vattnet. Medan de tre arter av hajar som mest sannolikt attackerar människor är Great White, Tiger Shark och Bull Shark; Det finns ingen säkerhet bakom hans attacker eftersom de är slumpmässiga händelser. Under de senaste 100 åren (rapporterades 2014) fanns det totalt 298 provocerade hajattacker, 204 skadades, 56 var oskadade och endast 38 av dessa attacker var dödliga. Ofta är de riktade surfare, följt av simmare och dykare, vanligtvis i icke tilldelade områden. När du är på stranden, kom ihåg att simma mellan flaggorna, de är inte bara där som dekor, utan de finns där för att hjälpa dig att rädda ditt liv.

Ormar

Nu kan vi lista alla ormar som klassificeras som ett av Australiens vanligaste farliga djur, men det finns för många. I Australien har cirka 140 arter av ormar och cirka 32 arter av havsormar identifierats, varav cirka 100 är giftiga; även om endast 12 av dessa arter kan resultera i ett sår som faktiskt skulle döda dig.

Östra och västra bruna ormar har varit ansvariga för majoriteten av rapporterade dödsfall där deras gift är känt för att orsaka förlamning och blodproppar. Det finns dock ett motgift i medicinska centra som kan vända denna situation. Medan införandet av specialiserat motgift 1956, var kust-taipan en av de mest fruktade att orsaka död på bara 30 minuter. I genomsnitt är det dock bara två dödsfall per år av ormar, och de flesta beror på ett försök att döda ormen eller att skryta med vänner.

Stingrocka

Sedan 2006 har stingrays fått en dålig rap på grund av Steve Irwins död, men vad många inte inser är att även om de är kusiner till hajar är de sällan ett hot mot människor. Irwin dödades inte av stinget utan genomborrades genom hjärtat som ett resultat av blödning till döds. Även om den här bilden inte är så vacker äventyrar stingraybiten, som ligger på svansspetsen och dess enda försvar, sällan människolivet.

Under sötvatten och hav finns det cirka 200 arter av stingrays som sträcker sig från den släta stingrayen (känd för att vara över 4 m lång) till den blå fläckiga stingrayen (bara 70 cm lång). Denna dödliga syn på stingrays ses som myter, eftersom de inte är naturligt aggressiva utan snarare nyfikna och lekfulla varelser. I hela stingray-dödsskivan, förutom Steve Irwin, finns det bara en annan rapporterad dödsstraff för manta ray.

Stenfisk

Även om det inte har skett några dödsfall i Australien sedan européerna anlände, stenfisk (Synanceia verrucosa) är den mest giftiga fisken i världen som ligger gömd i australiensiska vatten. Med sina utmärkta kapslingsfunktioner är de ganska svåra att märka tills de trampas på. Dess gift frigörs av dess 13 ryggar när trycket appliceras på ryggraden, och det kan orsaka svår smärta, hjärtsvikt och, om den lämnas obehandlad, döden. Kända för att vara naturligt långsamma simmare, deras attacker kan vara så snabba som 0.015 sekunder. Även om många människor lider av sin stick - på grund av att de trampas på av misstag - uppfanns ett motgift i slutet av 1950-talet för att förhindra att katastrof inträffade.

Conus textil

Alla älskar att samla in skal, men det här är ett skal som du kanske vill lägga ner. Med ett mycket glänsande skal med ett önskvärt mönster av ljusbruna till mörkbruna eller gulaktiga fläckar är denna snigel ändå en av de giftigaste arterna som lever i Australien, men finns i Indiska oceanen från Hawaii till Afrika. Denna snigel, även känd som "guldduken", använder konotoxin för att döda sitt byte, där dess harpontand injicerar gift i bytet genom dess mikroskopiska nålar som är tillräckligt kraftfulla för att inte bara tränga in i huden, utan också i handskar och dykdräkter . Även om det bara har rapporterats en handfull dödsfall över hela världen av Textile Cone, innehåller de tillräckligt med gift för att döda 60 vuxna.