Vi betraktar vilda djur till alla dem som lever i frihet, i vilket ekosystem som helst terrestre, luft o vatten. Och de har inte tämts och har inte haft kontakt med människor.

Även om de kan jagas eller fångas av människor, skulle vilda djur inte upphöra att betraktas som vilda och kommer aldrig att vara husdjur, eftersom de inte anpassar sig korrekt till ett liv i fångenskap, eftersom tämjande var en kostsam process som de bara anpassade till några få arter och de var år av domesticering.

Zebra är ett vildt djur som inte tämjs av människor

Zebra är ett exempel på vilda djur som inte tämjs av människor

Innehållsförteckning

särdrag

Vilda djur föds fria och har sina egna naturliga regler, beroende på vilken art de kan leva i hierarkier, ensamma, i en besättning etc. I allmänhet bor dessa djur i områden och områden ogästvänliga för människor.

Jakt och försvar

Många av dessa djur är mycket eftertraktade av samlare och det finns mycket tjuvjakt, antingen för pengar eller för skojs skull. Tyvärr utplånar detta många vilda djurarter och lämnar många andra arter i fara för utrotning.

På grund av allt detta har många djurföreningar, organisationer och till och med naturreservat skapats för deras skydd och utveckling, eftersom de inte skapar en förändring i deras livsmiljö anses det vara det bästa alternativet. Till skillnad från djurparker, som även om de försöker imitera sin livsmiljö, men det vilda djuret behöver inte överleva eller jaga, vilket förändrar dess överlevnadsinstinkt.

Lista över vilda djur

Biet är viktigt för pollinering.

Honungsbihonungsbi o honungsproducerande binÄven känd som apis på latin, även om det är en av de mest populära bina, representerar den bara en liten andel av biesorten. Denna art är den enda överlevande gruppen bin i Apini-underklassen, som tillhör släktet Apis. De är kända för att producera och lagra honung eller flytande socker, liksom för att bygga imponerande bon med vax som utsöndras av arbetarna i en viss koloni.

Vi kan tydligt skilja på smaragdbiätaren.

Emerald biätaresmaragdbagge (Merops Orientalis) är en utsökt fågel av ljus smaragdgrön fjäderdräkt. Vingarna visar svarta bakkanter. De yttre fjädrarna på svansens undersida är ljusgrå och de medelstora rektorn är långa och lila. Streamers kan nå upp till 7 cm i hane. Den svarta räkningen är lång och böjd nedåt. Ögonen är väldigt intensiva röda. Benen och fötterna är svarta.

Humlen är en vänlig insekt som lever nästan överallt på planeten.

Humlahumla (Bombus), är en stor typ av insekter, hårig och nära släktingar till det välkända honungsbiet. De flesta arter av humlor lever i kolonier, men deras kolonier är mycket mindre än hos honungsbin eller getingar, som kan ha upp till flera tusen individer, humla kolonin kommer bara att bestå av cirka 50 till 150 individer. Den har ett högt brum som du kan höra på avstånd.

Elektrisk blå akaraEl  andinoacara vackeren blå ara (Andinoacara vacker) är lite fisk Att många människor samlar i sina akvarier, det finns en god anledning, dess latinska namn, pulcher, betyder vackert. Dessa små vattendjur fängsla alla akvarier.

Örnen är ett ensamt djur.

örnÖrn (Hieraatus Spilogaster) är en fågel pojke. Med undantaget för vissa gamar, örnar är i allmänhet större än andra rovfåglar. De har starka muskulösa ben, kraftfulla klor och stora krokiga näbbar som gör att de kan riva kött från sitt byte.

Axolotl är en populär amfibie i akvarier. Albinos föder upp i fångenskap.

Axolotlaxolotlen axolote (Ambystoma Mexicanum) är en amfibie typ av salamander som har det sällsynta drag att behålla sina larvegenskaper under hela sitt vuxna liv. Detta tillstånd, kallas neotenia, betyder att den bibehåller sin grodyngelformade ryggfena, som sträcker sig nästan längs kroppen, och dess fjädrande yttre gälar, som skjuter ut från baksidan av dess breda huvud.