Ryggradsdjur är alla som har ett skelett (ben, ryggrad och skalle), i motsats till ryggradslösa djur de har inte det. De kallas ryggradsdjur tack vare ryggraden. Ryggraden på ryggradsdjur fungerar som en central axel och separerar bensystemet i två lika delar, som en spegel.

Även om det finns ryggradsdjur med ett yttre skelett, till exempel sköldpaddan, för dess skal, krokodilen för sin hud och fisk efter deras skalor. Alla arter av ryggradsdjur har röda blodkroppar i blodet (vilket ger den den röda färgen). För att vi ska kunna betrakta ett djur som ett ryggradsdjur måste det ha en skalle och en ryggrad.

Det finns kallblodiga ryggradsdjur (reptiler, amfibier och fiskar) och varmblodiga ryggradsdjur (fåglar och däggdjur). Vi har 5 olika typer, däggdjur, som är de enda viviparaösa djuren på denna lista och vi har också fåglar, reptiler, amfibier och fiskar (alla dessa äggstockar). De delar alla lungandning.

Ryggradsdjur har skelett

Ryggradsdjur har skelett

Typer av ryggradsdjur

Däggdjur

Ryggradsdjur däggdjur De har pälsskyddad hud, fyra lemmar, de är varmblodiga, som vi nämnde tidigare, de är livliga (de föds inuti moderns livmoder) och kvinnorna har bröstkörtlar, som de använder för att suga sina ungar genom att ge dem mjölk.

Höns

Ryggradsdjur från luften (Höns) har två av sina 4 bevingade lemmar och även om de alla har vingar, kan inte alla flyga. De är äggstockiga (kläckta från ägg) och varmblodiga. Alla fåglar har en karakteristisk näbb och fjädrar.

reptiler

Ryggradsdjur reptiler De är kallblodiga, äggstockar och deras hud är fjällig (täckt med skalor), de rör sig genom att krypa, även om vissa arter har ben. De tål värme mycket bra, även om vissa arter kan överleva i isiga vatten.

Amfibier

Ryggradsdjur amfibier De är barskinnade och måste vara ständigt våta, de har fyra lemmar och en svans, så deras livsmiljö är alltid nära floder, sjöar etc. Liksom reptiler kläcker de från ägg och är kallblodiga.

fisk

mycket fisk De har ett andningsorgan med grenar (de andas genom gälar), de är kallblodiga och äggstockar. Dess huvudsakliga kännetecken är att de lever i vatten, vissa arter i saltvatten och andra i sötvatten.

Reproduktion hos ryggradsdjur

Det finns tre typer av reproduktion hos ryggradsdjur; viviparous, oviparous och ovoviviparous.

Viviparösa djur

mycket livliga djur är de som är födda inuti moderlivet och bildar ett foster i en struktur där de får syre och näringsämnen tills honkalvarna (dräktighetstiden varierar beroende på art), de matar på bröstmjölk tills de växer och de kan mata av andra innebär att.

Äggdjur

mycket äggstockar de drar i ägg. Honorna lägger äggen och deras ungar utvecklas utanför moderns kropp, medan de gestikulerar inuti ägget som de matar med de näringsämnen som ägget själv ger.

Ovoviviparösa djur

mycket ovoviviparösa djur De är en blandning av de två föregående, honan behåller äggen inuti kroppen tills de är klara att kläcka, embryot bildas inuti ägget och tar emot näringsämnena från ägget, som de äggstockarna. Äggen kläcks när honan utvisar dem från sin kropp och är redan födda och redo att leva.

matning

Vi kan dela upp dessa djur i två stora grupper, köttätare, de som äter kött, eller växtätare, som äter örter.

andning

Andningen består i att ta in syre, från vatten eller luft och släppa ut koldioxid. Det finns två typer av andning; lung- och grengraden.

Lungandning

Lungandning uppnås tack vare lungorna och finns i nästan alla typer av ryggradsdjur, dess funktion är att andas in (svälja syre) och andas ut (släpp koldioxid).

Gill andas

Gallen är något mer komplex och finns bara i fisk. De tar in luften som passerar genom gälarna, som de använder som ett filter, gälarna behåller syrepartiklarna och filtrerar vattnet genom ark som finns i gälarna (Operculum).

Lista över ryggradsdjur

Vi kan tydligt skilja på smaragdbiätaren.

Emerald biätaresmaragdbagge (Merops Orientalis) är en utsökt fågel av ljus smaragdgrön fjäderdräkt. Vingarna visar svarta bakkanter. De yttre fjädrarna på svansens undersida är ljusgrå och de medelstora rektorn är långa och lila. Streamers kan nå upp till 7 cm i hane. Den svarta räkningen är lång och böjd nedåt. Ögonen är väldigt intensiva röda. Benen och fötterna är svarta.

Elektrisk blå akaraEl  andinoacara vackeren blå ara (Andinoacara vacker) är lite fisk Att många människor samlar i sina akvarier, det finns en god anledning, dess latinska namn, pulcher, betyder vackert. Dessa små vattendjur fängsla alla akvarier.

Örnen är ett ensamt djur.

örnÖrn (Hieraatus Spilogaster) är en fågel pojke. Med undantaget för vissa gamar, örnar är i allmänhet större än andra rovfåglar. De har starka muskulösa ben, kraftfulla klor och stora krokiga näbbar som gör att de kan riva kött från sitt byte.

Albatrossen tillbringar större delen av sitt liv på att flyga.

Albatrosalbatross (Diomedeidae) är en jätte fjäder marino som har den längsta vingspännen av alla fåglar vild, den vandrande albatrossen är den största av cirka två dussin olika arter.

En älg som vilar

älgälg (Älg älg) är den största familjen i rådjur Cervidae (ordning Artiodactyla). Älgar är slående i utseende på grund av sin imponerande storlek, svarta färg, långa ben, hängande nos och hårig hängande avlöpning (kallas en klocka) och de stora, breda, platta hornen av gamla tjurar.

Elektrisk anguilla

Elektrisk anguillaelektrisk anguilla (Electrophorus electricus) det är ett vattenlevande djur hemma i Sydamerikas vatten (Orinoco och Amazonfloden). De har förmågan att producera en 500 volt elektrisk urladdning på ett avstånd av cirka 76 meter i lugnt vatten. Dess urladdning är så kraftfull att den skadar alla tunga däggdjur, den kan till och med orsaka dess död, som berättat av Alexander von Humboldt, en berömd XNUMX-talsforskare, som bevittnade hur hästar fick så starka chocker genom sina kroppar att de dog omedelbart.