Viviparösa djur är alla de djur som drar i kvinnans livmoder, det finns en stor skillnad mellan levande djur och äggstock. Alla däggdjursdjur är viviparösa, med undantag för echidna och platypus, som är oviparösa däggdjur. Det finns också vissa arter av ödlor och amfibier som är däggdjur. Det finns några arter som är ovovivíparas som hajen.

Känguru är ett av de livliga djuren

Känguru är ett av de livliga djuren

särdrag

Viviparösa djur kännetecknas huvudsakligen av att embryot är dräktigt inuti kvinnans livmoder och de har en typ av sexuell reproduktion (Hanen utvisar spermierna och detta förenar ägget, vilket ger upphov till fostret).

Unga växer i moderkakan, där de får näringsämnen och syre som behövs för att växa friska. I moderkakan håller de sig vid liv tills honkalvarna. Det finns ett undantag för pungdjur, som en gång kläckts kan stanna i moderns påse i flera veckor.

Dräktigheten och dess tidsperiod är olika för varje art, och det finns upp till 30 dagar, som kaniner, till och med noshörningar eller valar, vilket kan ta upp till ett och ett halvt år.

Viviparous djur och deras klassificering

Vi kan klassificera dem efter deras behov av att få näring eller inte efter moderkakan.

Placentalt viviparöst

De är de allra flesta däggdjursdjur, de behöver en moderkaka för att överleva tills honan stoppar dem. Bland dess egenskaper finner vi att de har det särdrag att vara en struktur i mer utvecklade varelser. De är vanligtvis stora och har en stor hjärna, sen reproduktion och en lång livslängd.

Viviparous pungdjur

Till skillnad från moderkakorna har dessa livliga djur inte en moderkaka att mata, så valpen föds underutvecklad. Hitta varmt skydd med mycket bröstmjölk inuti pungdjuret (ytterpåse som kvinnliga pungdjur har).

Viviparous pungdjur föddes vanligtvis efter 38 dagar av dräktigheten, flyttar sedan till påsen och honan blir gravid flera dagar senare och lämnar embryot vilande tills påsen är tom igen.

Lista över livliga djur

En älg som vilar

älgälg (Älg älg) är den största familjen i rådjur Cervidae (ordning Artiodactyla). Älgar är slående i utseende på grund av sin imponerande storlek, svarta färg, långa ben, hängande nos och hårig hängande avlöpning (kallas en klocka) och de stora, breda, platta hornen av gamla tjurar.

antilop lechwe

Antilopantilop (ko-, lyr- och gnuantiloper) är ett brett och varierat urval av växtätare av familjen Bovidae som inte klassificeras som får, nötkreatur eller getter (denna typ av informell benämning kallas ibland ”soptippar”). Det finns cirka 91 arter som klassificeras som antiloper, varav de flesta är infödda i Afrika, men finns också i Asien och delar av Amerika. Cirka 25 arter är listade som I fara.

Ekorren är en liten gnagare.

ekorreLa ekorre (Sciuridae) är en smidig däggdjur Bushy-tailed gnagare finns över hela världen. De tillhör familjen Sciuridae, som inkluderar präriehundar, ekorrar och marmoter.

Armadillo är ett litet däggdjur som kännetecknas av att ha ett ryggskal.

bältdjurbälta (Dasypodidae) är en västra däggdjuret mest känd för sin unika pansarliknande ryggsköld och ökänd för sina grävvanor. Vissa beskriver dem som förhistoriska råttor med skarpa klor och skal, de är fascinerande varelser.

Vi kan uppskatta hermelinens vita päls på vintern.

Hermelinhermelin (Mustela Erminea) är ett litet mustelock, så det är relaterat till väsnen och uttern. Den har en orange kropp, en svart tippad svans och en distinkt gång. De finns i ängar, hedar och skogar. Det är också känt som kortsvansad vassel.

Babuino

Babuinobabuino är en medelstora primater som finns på många olika platser i Afrika och på några få platser i Arabien. De är däggdjursdjur, mycket sällskapliga och extremt intelligenta som kan stärka banden med andra medlemmar i besättningen som kan hålla i livet. De anpassar sig ganska lätthet i mitten, även om dess befolkning minskar på grund av jakt och avskogning.