Allätande djur är alla de djur som äter någon typ av mat, vare sig det är animaliskt eller vegetabiliskt kött, de är djuren med den mest balanserade kosten, eftersom de får alla typer av näringsämnen.

Allätande djur äter all slags mat

Allätande djur äter all slags mat

särdrag

Allätande djur har en matsmältningskanal som kan smälta alla typer av mat.

De är i allmänhet rovdjur och har en längre livslängd än strikta köttätande djur eftersom de, i avsaknad av byte, kan föda på frukt och växter och normalt sett om de bor på en plats med riklig vegetation jagar de vanligtvis inte, de sparar energi genom att konsumerar grönsaker.

Tack vare detta anses de vara opportunistiska djur, eftersom de vanligtvis väljer det enklaste och mest bekväma alternativet när de matar.

Dess tänder är också den största begränsningen, eftersom den inte är beredd att dra fördel av köttet eftersom det inte har stora huggtänder eller starka klor, som det förekommer hos primater. Gräset är inte näringsrikt för en stor del av allätande djur eftersom deras matsmältningssystem inte är tillräckligt utvecklat.

Fördelar och nackdelar med att vara ett allätande djur

Att vara en allätare har flera fördelar, som att kunna äta ett brett utbud av produkter och att ha en mer flexibel diet. Omnivorer kan välja sina kostkomponenter från både flora och fauna runt dem och har därför fler alternativ än växtätare och rovdjur. Detta är fördelaktigt för allätare eftersom om en mat blir knapp kan de gå vidare till en rikare mat.

Å andra sidan, på grund av årstidsförändringar och tillgången på mat, måste vissa allätare vara flexibla i sin kost. Till exempel förändras den allätande kosten hos många björnar med årstiderna. På våren och sommaren äter de maskar och stora byten som rådjur och matar på ung vegetation, som är mer öm och lättare att smälta. Under höst- och vintermånaderna äter björnar mindre byte, såsom myror, och äter mer växtrötter och nötter.

Lista över allätande djur

Vi kan tydligt skilja på smaragdbiätaren.

Emerald biätaresmaragdbagge (Merops Orientalis) är en utsökt fågel av ljus smaragdgrön fjäderdräkt. Vingarna visar svarta bakkanter. De yttre fjädrarna på svansens undersida är ljusgrå och de medelstora rektorn är långa och lila. Streamers kan nå upp till 7 cm i hane. Den svarta räkningen är lång och böjd nedåt. Ögonen är väldigt intensiva röda. Benen och fötterna är svarta.

Örnen är ett ensamt djur.

örnÖrn (Hieraatus Spilogaster) är en fågel pojke. Med undantaget för vissa gamar, örnar är i allmänhet större än andra rovfåglar. De har starka muskulösa ben, kraftfulla klor och stora krokiga näbbar som gör att de kan riva kött från sitt byte.

En älg som vilar

älgälg (Älg älg) är den största familjen i rådjur Cervidae (ordning Artiodactyla). Älgar är slående i utseende på grund av sin imponerande storlek, svarta färg, långa ben, hängande nos och hårig hängande avlöpning (kallas en klocka) och de stora, breda, platta hornen av gamla tjurar.

Jättemusslajätte begär (Tridacna gigas) Det är den största av de blötdjur som vi känner, den kan mäta upp till en meter och väga upp till 230 kg, eftersom den är ett orörligt djur, den rör sig inte från den plats där den sitter och förblir på den platsen resten av sitt liv i hav. Därför kan vi definiera det som en vilt djur som tillhör Marina djur

Ekorren är en liten gnagare.

ekorreLa ekorre (Sciuridae) är en smidig däggdjur Bushy-tailed gnagare finns över hela världen. De tillhör familjen Sciuridae, som inkluderar präriehundar, ekorrar och marmoter.

Armadillo är ett litet däggdjur som kännetecknas av att ha ett ryggskal.

bältdjurbälta (Dasypodidae) är en västra däggdjuret mest känd för sin unika pansarliknande ryggsköld och ökänd för sina grävvanor. Vissa beskriver dem som förhistoriska råttor med skarpa klor och skal, de är fascinerande varelser.