Sjöarnas djur har särdrag som andra djur inte har, även vissa sjöar har exklusiva arter.

Vad är en sjö?

Sjöarna matas av en liten bäck eller flod som ofta är stängda områden där djur bor. Ibland kan de inkludera arter som inte finns någon annanstans i världen.

Sjöarnas djurarter

Sjöar innehåller sötvatten, därför kan havsdjur inte bo där. De kommer att innehålla ett stort utbud av vilda djur, från fåglar och insekter (stillasittande) till fåglar och däggdjur (nomader) som kommer för att mata eller reproducera.

Flamingor är karakteristiska djur i sjöar

Flamingo är ett av sjöarnas djur 

Många arter har anpassat sig till livet i sjöar, även till skillnaderna mellan varje sjö. Amfibiedjur är de flesta i dem, även om stora växtätande djur som rådjur, zebror och giraffer också kan hittas som kommer till sjöarna för att dricka tillsammans med allätande primater som apor eller apor.

De stora afrikanska sjöarna

I Afrika finns det tre stora sjöar som är hem för en överraskande mängd olika typer av fisk som bara bor i dessa sjöar, till exempel ciklider som är färgglada tropiska fiskar. Det finns uppskattningsvis 3.000 olika arter av ciklider som bor i dessa tre sjöar, som varierar dramatiskt i storlek, färg och form beroende på sjön.

Sjöhot

Som med hav och floder är också djuren i sjöarna i fara eftersom människan också förorenar deras vatten med kemikalierna vi producerar.

Om du behöver mer information, besök vårt avsnitt Vattenlevande djur.

Lista över sjödjur

Axolotl är en populär amfibie i akvarier. Albinos föder upp i fångenskap.

Axolotlaxolotlen axolote (Ambystoma Mexicanum) är en amfibie typ av salamander som har det sällsynta drag att behålla sina larvegenskaper under hela sitt vuxna liv. Detta tillstånd, kallas neotenia, betyder att den bibehåller sin grodyngelformade ryggfena, som sträcker sig nästan längs kroppen, och dess fjädrande yttre gälar, som skjuter ut från baksidan av dess breda huvud.

Brunett i profil

Moray ål

En avocet som fångar maten.

Avocetaavoceta (Recurvirostra) är känd för att ha en anmärkningsvärd bevarandehistoria. De återvände från utrotningsgränsen i Storbritannien i mitten av XNUMX-talet och rekoloniserade stränderna i East Anglia som stängdes under kriget.

SkäggskäggÄven känd som barbus (Skäggig skäggig) är ett slags pez de färskvatten tillhör karpfamiljen. De känns lätt igen av de stora hakorna på vardera sidan om deras stora karpmunnar. De finns i hela Europa och Asien och är en mycket populär del av sportfiske. Sportfiskare tycker om att fånga dem på grund av sin otroliga styrka och kraft.

Alligatorn tillbringar större delen av sitt liv i vatten.

kajmankajman, brun alligator o gemensam alligator (Caiman crocodilus) är en semi-vattenlevande reptil. Amerikanern är reptil största i Nordamerika och har varit ett framgångsrikt rovdjur i 200 miljoner år.