Skogsdjur varierar beroende på typ (tätare eller mindre tät). Skogsdjurarter varierar också beroende på årstid.

Vad är en skog?

Skogar är en av de viktigaste biomerna som finns. När vi talar om en skog hänvisar vi till en region som presenterar en stor mångfald av träd, där fauna och flora griper in.

De består av buskar och träd som fungerar som lungan på planeten. Att vara de yngsta träden och i full tillväxt de som har störst inverkan på CO-generationen2.

Barrskogsdjur

Barrskogar finns i den extrema norr, eftersom de är fler i polcirkeln. De tätaste skogarna finns i norr och de mest tempererade finns i Nya Zeeland, Chile och västra Nordamerika. De kan nå 75 meter i höjd och vissa skogar är mer än 500 år gamla.

Barrskog

Barrskog

De insekter som vi kan hitta är främst kvalster som orsakar stora skadedjur som sågfly eller tallbaggen, barkbaggen.

De mest förekommande fåglarna är finkar, guldfinkar, fladdermöss, kungar, fåglar, klättrande örnar, ugglor, ugglor och hackspettar. Några av fåglarna är flyttande som Pollero-hök som flyger på vintern från Alaska till Mexiko.

Bland dess träd kan vi hitta däggdjur som svarta björnar, rådjur, lodjur, rävar, murmeldjur, älg, vargar och bäver. Och små däggdjur som piggsvin, ekorrar, harar och kaniner.

Djuranpassning

Djuren i barrskogen har anpassat sig till deras livsmiljö. De som kan reglera kroppstemperaturen kallas endoterma ryggradsdjur. De har korta bilagor (öron, ben, nosar och svansar).

Fåglar och däggdjur har utvecklat en stor mängd päls och fjädrar som hjälper dem att överleva låga temperaturer. Andra djur måste vandra under vintersäsongen eller byta päls från grå till vit, såsom harar eller rävar.

Chilenska skogsdjur

Däggdjur som guacanos, bäver, uttrar, huemules, chingues och coipos bor i chilenska skogar. De dominerande fåglarna är den svarthalsade svanen, jäklar, kungsfiskare, kaiquener, petrels, ostronfångare och ånganden.

Chilensk skog

Chilensk skog

Djur i Madreans tallskog

I blandade bergskogar dominerar tallar och ekar på ett balanserat sätt. Dessa skogar ligger i bergssystemet i Sierra Madre, särskilt i Mexiko, som sträcker sig från USA till Nicaragua.

I de höga bergsområdena finns tallar som kan nå upp till 25 meter i höjd och i backarna hittar vi ekar som är cirka 7 meter höga.

tallskog

tallskog

Små däggdjur som kaniner, opossum, ekorrar, gophers, fladdermöss och harar bor i dessa skogar. De bor i medelstora däggdjur som prärievargar, präriehundar, tvättbjörnar, stinkdjur, vässor

Bland fåglarna hittar vi hackspettar, quetzalli, duvor, skatter, givilanes, ugglor, snurrar, hägrar, vilda ankor och sothöns.

Vi kan också hitta insekter som skorpioner och reptiler som korallormen, skallerormen, cincuantes och chirrioneras.

Tempererade skogsdjur

Tempererade skogar förekommer i flera regioner över hela planeten som har varma klimat och det finns två typer, lövfällande och vintergröna, som tenderar att ha ett mer varierat utbud av vilda djur än lövskogar.

Lövskogar finns oftast på norra halvklotet, i delar av Europa, Japan och Nordamerika. Vintergröna skogar ses i allmänhet i varmare klimat i södra Europa, Sydafrika, Sydamerika och delar av södra Australien.

Djuren som bor i dessa skogar är: getter, björnar, ekorrar, grävlingar, tvättbjörnar, uggla, svartbjörn, pumor, hjortar, kungsörn och hackspettar.

Lövskog

Lövskog

Skogens djur lövfällande

Bland lövskogens djur hittar vi däggdjur som tvättbjörnar, kaniner, stinkar eller stinkar, rådjur, lodjur, rävar, bruna björnar, bison, röda pandor, grumliga leoparder, jättepanda och sibirisk tiger.

De vanligaste fåglarna är: gulbröstsparvar, warblers, amerikanska robins, peregrine falcons, eagle owls, vit-tailed och prickiga örnar, vaktlar, rödkronade kranar och pitta älvor (hotade)

Vissa insekter som den ockermonterade mal och den gröna torixen. De mest förekommande amfibierna är fågelpaddor och grodor.

De bor i reptilerna som den svarta råttormen och kopparormen. Det finns också vattenlevande djur som lådsköldpaddan.

Afrikanska skogsdjur

I de afrikanska skogarna kan vi hitta ett stort utbud av exotiska och unika djur på denna kontinent.

Däggdjur inkluderar antiloper, rådjur, zebror, giraffer, bufflar, afrikanska elefanter, noshörningar, lejon, leoparder, geparder, hyener, sjakaler, mongoos, gorillor, apor, apor, flygekorrar, fladdermöss och lemurer.

Afrikansk skog

Afrikansk skog

Djur i den argentinska Chaco-skogen

I Chaco-skogarna i Argentina kan vi hitta däggdjur som rävar, stinkdyr, uttrar, quinchonchos, björnar, coatis, illrar, anteaters, peccaries eller vilda grisar, corzuelas, caí-apor, carayá- eller howle-apor, miriquiná-apor, ekorrar, äta får får, marsvin, lauchas, kaniner, capybara, gula, tatu cart, matacos och bitande eller vampyr muercielago.

Argentinsk Chaco Forest

Argentinsk Chaco Forest

Bland fåglarna kommer vi att hitta ett stort utbud från papegojor, parakiter, papegojor, duvor, flamingor, tukaner till skatter, patroner, teros, hägrar, chajaés, ñandúes, långbenta röda ben chuñas, lampalagua, yarará eller huggorm de la cruz , yacaré och barezos.

I provinsen Chacho kan du också se sällsynta djur som puma, jaguaren, vildkatten, aguará-påven, onzakatten och airakatten.

Medelhavets skogsdjur

Medelhavsskogen finns i regioner med medelhavsklimat, milda vintrar och torra somrar. Med regnperioder på hösten och våren.  

I Medelhavets skogar lever fåglar som jay, den gemensamma korsnäbben, blåmejsen, guldfinken, tuggan, griffongulten, kungsörn och goshawken.

Eller amfibier som spad padda, vanlig padda, grön groda eller vanlig groda, den vanliga salamandern, marmorerad nymf och den iberiska nymf.

De mest karakteristiska däggdjuren i Medelhavsskogen är brunbjörnen, dovhjorten, hjorten, vildsvinet, vildkatten, kaninen, den svarta ansiktshemmet, geneterna och rävarna.

Medelhavsskog

Medelhavsskog

Tropiska skogsdjur

Vegetationen i denna typ av skog utvecklar stora höjder, hög nederbörd och höga temperaturer. 40% av alla arter på planeten finns i dessa skogar eftersom den är rik på näringsämnen, vilket gynnar en större mångfald av växter och arter. Den höga variationen har dock väckt hård konkurrens om överlevnad.

De flesta finns i träd eftersom maten är knapp på marken och full av rovdjur. De är fortfarande bebodda av små däggdjur som matar på fruktträd.

Därför har djuren som bor i tropiska skogar anpassningar som gör det möjligt för dem att leva i trädtopparna, kamouflerade. Andra har utvecklat unika jakttekniker.

Ryggradslösa djur befolkar dessa typer av skogar, simmar, flyger och gömmer sig under jorden. Vi hittar tusentals arter av fjärilar som monarkfjärilen, den blå morfen eller fågelvingens fjäril (den största i världen).

I det markbundna planet bor myror, mördareinsekter, skalbaggar, malar, sländor, spindlar, tarantulaer, sniglar, tärnor och fästingar.

På himlen hittar vi ett stort utbud av fågelarter, cirka 2.500 arter. Vissa fåglar är rovdjur, såsom hökar, gamar, harpy eagles, moray eagles, goshawks, owls och the crowned eagle. Andra är pråliga fåglar som är fruktiga eller växtätande, såsom papegojor, tukaner, gökar, kolibrier, paradisfåglar, trädfåglar, kasuarium, kagú eller bankiva-tupp.

Tropisk skog

Tropisk skog

Det heta och fuktiga skogsklimatet är mycket gynnsamt för tusentals reptiler att utvecklas, ormar är de mest många. Vi hittade huggormar, sköldpaddor och galapagos, korallormar, anakondor, boor, alligatorer, kobrar, pytoner, ödlor, ödlor, overa leguaner, leguaner och krokodiler.

Däggdjur bor också i dessa typer av skogar, från små gnagare till stora däggdjur som bor i trädtopparna.

Rovdjur inkluderar jaguarer, ocelots, tigrar, vampyrfladdermöss och grumliga panters. Herbivores som den stora flygande räven, capybara, råttor, anteaters, dovendjur, piggsvin, dvärgantilop, agouti, opossums, vildsvin, flygekorre och apor som orangutanger, lemurer, tamariner, gibbons, howler apor etc.

Mer än 200 arter av fisk samexisterar i Amazonfloden (den största i världen), som matar på annan fisk eller frukt, frön som faller från träden. Några av dessa fiskar är piranhas, elektriska ålar eller chermas.

De bor också i amfibier som grodan för pilspetsen, den rödögda gröna grodan, bufo-paddorna och den gigantiska havspadan.

Du kan utöka informationen i avsnittet Land djur.

Lista över skogsdjur

Biet är viktigt för pollinering.

Honungsbihonungsbi o honungsproducerande binÄven känd som apis på latin, även om det är en av de mest populära bina, representerar den bara en liten andel av biesorten. Denna art är den enda överlevande gruppen bin i Apini-underklassen, som tillhör släktet Apis. De är kända för att producera och lagra honung eller flytande socker, liksom för att bygga imponerande bon med vax som utsöndras av arbetarna i en viss koloni.

Vi kan tydligt skilja på smaragdbiätaren.

Emerald biätaresmaragdbagge (Merops Orientalis) är en utsökt fågel av ljus smaragdgrön fjäderdräkt. Vingarna visar svarta bakkanter. De yttre fjädrarna på svansens undersida är ljusgrå och de medelstora rektorn är långa och lila. Streamers kan nå upp till 7 cm i hane. Den svarta räkningen är lång och böjd nedåt. Ögonen är väldigt intensiva röda. Benen och fötterna är svarta.

Humlen är en vänlig insekt som lever nästan överallt på planeten.

Humlahumla (Bombus), är en stor typ av insekter, hårig och nära släktingar till det välkända honungsbiet. De flesta arter av humlor lever i kolonier, men deras kolonier är mycket mindre än hos honungsbin eller getingar, som kan ha upp till flera tusen individer, humla kolonin kommer bara att bestå av cirka 50 till 150 individer. Den har ett högt brum som du kan höra på avstånd.

Örnen är ett ensamt djur.

örnÖrn (Hieraatus Spilogaster) är en fågel pojke. Med undantaget för vissa gamar, örnar är i allmänhet större än andra rovfåglar. De har starka muskulösa ben, kraftfulla klor och stora krokiga näbbar som gör att de kan riva kött från sitt byte.

En älg som vilar

älgälg (Älg älg) är den största familjen i rådjur Cervidae (ordning Artiodactyla). Älgar är slående i utseende på grund av sin imponerande storlek, svarta färg, långa ben, hängande nos och hårig hängande avlöpning (kallas en klocka) och de stora, breda, platta hornen av gamla tjurar.

Ekorren är en liten gnagare.

ekorreLa ekorre (Sciuridae) är en smidig däggdjur Bushy-tailed gnagare finns över hela världen. De tillhör familjen Sciuridae, som inkluderar präriehundar, ekorrar och marmoter.