Prärien är en biom mellan en öken och skogsklädda klimat, kallad halvtorr eftersom här regnar inte är så vanliga, men de räcker för att ha vegetation, främst buskar och gräs.

Vi kan hitta gräsmarker över hela planeten, det finns praktiskt taget en stor äng på alla kontinenter. Vi hittar en i Nord- och Sydamerika (Argentina), Australien, Afrika eller centrala Eurosia.

Prairies

Prairies

Typer av gräsmarker

Gräsmarkerna kan klassificeras i två typer: tempererade gräsmarker och tropiska gräsmarker. Att vara gräsmarkerna på södra halvklotet de som får mest nederbörd.

Tempererade gräsmarker

De får i genomsnitt 25 till 75 centimeter vatten under hela året, därför är deras vegetation knapp och mäter bara några millimeter i höjd.

De har två säsonger av nedgång, en av slöhet där gräset inte växer på grund av låga temperaturer och en annan med konstant tillväxt.

Tropiska gräsmarker

De är ängarna med mer nederbörd där de upprätthåller ett balanserat klimat under hela året. De har två årstider, en torr och en regnig.

Den afrikanska savannen är den mest kända, där de mest kända präriedjur som zebra, lejon, noshörningar, elefanter, hyener eller giraffer bor.

Prairiedjurlista

Biet är viktigt för pollinering.

Honungsbihonungsbi o honungsproducerande binÄven känd som apis på latin, även om det är en av de mest populära bina, representerar den bara en liten andel av biesorten. Denna art är den enda överlevande gruppen bin i Apini-underklassen, som tillhör släktet Apis. De är kända för att producera och lagra honung eller flytande socker, liksom för att bygga imponerande bon med vax som utsöndras av arbetarna i en viss koloni.

Vi kan tydligt skilja på smaragdbiätaren.

Emerald biätaresmaragdbagge (Merops Orientalis) är en utsökt fågel av ljus smaragdgrön fjäderdräkt. Vingarna visar svarta bakkanter. De yttre fjädrarna på svansens undersida är ljusgrå och de medelstora rektorn är långa och lila. Streamers kan nå upp till 7 cm i hane. Den svarta räkningen är lång och böjd nedåt. Ögonen är väldigt intensiva röda. Benen och fötterna är svarta.

Humlen är en vänlig insekt som lever nästan överallt på planeten.

Humlahumla (Bombus), är en stor typ av insekter, hårig och nära släktingar till det välkända honungsbiet. De flesta arter av humlor lever i kolonier, men deras kolonier är mycket mindre än hos honungsbin eller getingar, som kan ha upp till flera tusen individer, humla kolonin kommer bara att bestå av cirka 50 till 150 individer. Den har ett högt brum som du kan höra på avstånd.

Örnen är ett ensamt djur.

örnÖrn (Hieraatus Spilogaster) är en fågel pojke. Med undantaget för vissa gamar, örnar är i allmänhet större än andra rovfåglar. De har starka muskulösa ben, kraftfulla klor och stora krokiga näbbar som gör att de kan riva kött från sitt byte.

antilop lechwe

Antilopantilop (ko-, lyr- och gnuantiloper) är ett brett och varierat urval av växtätare av familjen Bovidae som inte klassificeras som får, nötkreatur eller getter (denna typ av informell benämning kallas ibland ”soptippar”). Det finns cirka 91 arter som klassificeras som antiloper, varav de flesta är infödda i Afrika, men finns också i Asien och delar av Amerika. Cirka 25 arter är listade som I fara.

Ekorren är en liten gnagare.

ekorreLa ekorre (Sciuridae) är en smidig däggdjur Bushy-tailed gnagare finns över hela världen. De tillhör familjen Sciuridae, som inkluderar präriehundar, ekorrar och marmoter.