Djungelns djur är mycket varierade, de bor i många sorters djur som reptiler, insekter, fåglar och däggdjur. 57% av djurarterna finns i djungeln, vilket är två tredjedelar över hela världen.

Djungeln har ett stort utbud av flora, med flera nivåer av växter, detta gör att himlen stängs och solens strålar får inte helt korsa trädtopparna.

Djungelns träd kan nå mer än 30 meter, klimatet är fuktigt och mycket regnigt eftersom de befinner sig i den intertropiska zonen längs ekvatorn.

Typer av regnskogar

Vi hittar två huvudtyper av djungler, tropiska djungler och tempererade djungler.

Regnskog

Den tropiska skogen ligger i fuktiga och varma miljöer i regioner som passerar ekvatorn. De mest förekommande tropiska skogarna finns i Sydostasien, Centralamerika, Sydamerika, Central- och västra Afrika, Australien, västra Indien och öarna Nya Guinea.

Klimatet varierar under hela året mellan 21 och 30 °C. Månadsgenomsnittet är cirka 18 ° C. Hög och mycket riklig nederbörd.

Den viktigaste tropiska regnskogen som kallas planetens down är Amazonas regnskog, som har en extraordinär rikedom av fauna och flora.

Biom av en djungel
Regnskog

Tempererad regnskog

Tempererade regnskogar är mindre vanliga än regnskogar. De har svalare och mildare temperaturer, särskilt de som ligger i ett fuktigt havsklimat, även om vi också kan hitta dem under ett fuktigt subtropiskt klimat.

Dess temperatur är runt 10 - 21 °C med riklig nederbörd, men mindre än de tropiska skogarna.

Efter plats kommer vi att hitta det i kust- och bergsområden. Vi hittar den i södra Australien, Japan, Storbritannien, Norge, Nya Zeeland och Nordamerikas kuster.

Tempererad regnskog
Tempererad regnskog

Egenskaper hos djungeldjur

Djungelns djur har anpassat sig till deras livsmiljö för att överleva och har unika jakt- och kamouflagetekniker som inte kunde hittas i andra delar av världen.

Djur måste anpassa sig för att undvika de stora rovdjur som bor i djungeln och som bidrar till den naturliga balansen och kontrollerar växtätande och köttätande populationer.

Dessa rovdjur är jaguarer, pumor, ocelots, leoparder och tigrar, de stora rovdjuren.

På grund av det stora utbudet av arter som detta ekosystem behåller finns det fortfarande många hemligheter att upptäcka.

Hot från djungeldjur

Att vara ett så rikt ekosystem är djurliv i fara, eftersom det lockar olagliga jägare och avverkningsindustrin. Tar så mycket utrymme att skogsbotten inte utnyttjas och det finns stora reserver av mycket eftertraktade mineraler.

Vi måste veta att de tusentals hektar som förstörs för utvinning av resurser inte kompenserar med de tusentals levande varelser som är hotade och ibland utrotade.

Lista över djungeldjur

Ekorren är en liten gnagare.

EkorreLa ekorre (Sciuridae) är en smidig däggdjur Bushy-tailed gnagare finns över hela världen. De tillhör familjen Sciuridae, som inkluderar präriehundar, ekorrar och marmoter.

Kunglig paradisfågel (Cicinnurus regius)

Paradisets fågelHan ave paraíso (Paradisaeidae) är en mycket vacker fågel som fascinerar många människor. Öst flygdjur det är mycket nära besläktat med både ptilonorhinchid och korpen. Det fick sitt namn på XNUMX-talet när det fördes till Europa på Victoria-fartyget av Magellan. Detta ansågs vara den majestätiska fågeln som representerade skönheten i landet som de också skulle utforska.

Babuino

BabuinoBabuino är en medelstora primater som finns på många olika platser i Afrika och på några få platser i Arabien. De är däggdjursdjur, mycket sällskapliga och extremt intelligenta som kan stärka banden med andra medlemmar i besättningen som kan hålla i livet. De anpassar sig ganska lätthet i mitten, även om dess befolkning minskar på grund av jakt och avskogning.

KameleontKameleont (Chamaeleonidae), är en reptil som är en del av leguanens underordning. Dessa färgglada ödlor är kända som ett av få djur som kan ändra hudfärgen. Det är emellertid en missuppfattning för kameleonten att ändra färg för att passa omgivningen.

CapybaraCapybara. Även känd som Carpincho (Hydrochoerus hydrochaeris) är den största gnagaren i världen. Men de verkar inte som dina typiska gränd skadedjur.

Cebu i naturen

ZebuCEBU (Bos primigenius indicus) en mamma används för boskap som kommer från djungeln i Sydasien och är den enda nötkreatur som kan anpassa sig till de varma tropikerna. Deras distinkta puckel på den övre delen av ryggen gör dem också kända som "jorabado-nötkreatur." Mer än 75 arter tros existera, mer än hälften finns i Afrika och resten i Asien.