Husdjur är husdjur som används av människor för att hjälpa sig själva med arbetskraften eller för att få mat från kött, mjölk eller ägg. Tidigare var de nyckeln för att det nomadiska livet skulle vara kvar och det nuvarande stillasittande livet skulle antas.

Gårdar kan ägas och drivas av familjer, företag, företag eller samhällen. Dess storlek varierar från små utrymmen till stora industriella komplex och det finns gårdar av olika slag.

Kon är det mest igenkännbara husdjuret

Kon är det mest igenkännbara husdjuret

Gårdstyper

företag

Traditionella kommersiella gårdar används för att skapa olika typer av livsmedel som livsmedel som kött, mjölk eller ägg och andra produkter av animaliskt ursprung som ull eller skinn. Även om det finns andra mindre traditionella gårdar som främst är avsedda för produktion av exotiskt kött eller skinn.

Bland de sällsynta är krokodilgårdar där kött produceras och deras skinn tas bort. De viktigaste gårdarna finns i USA, Australien, Sydafrika, Mexiko och Filippinerna.

Struts uppföds också på gårdar i Australien för att konsumera sitt kött, extrahera fjädrarna eller konsumera dess ägg.

Fiskodlingar

Fiskodlingar är utformade för fiskodling i fångenskap. De skapas i floder och hav av två typer: kontinentala och marina. Ål, lax och öring odlas på inlandsfiskodlingar. Och i de marina fiskodlingarna höjs piggvar, havsräd och havsabborre.

Bi gårdar

Under vetenskapen som kallas biodling, höjs biet för att erhålla olika produkter som tusentals, pollen, gelé, propolis, vax och naturlig kosmetika.

Bondskolor

Skolgårdar är platser för människor, främst barn, att lära sig om att ta hand om husdjur.

Människor som kommer till dem lär sig att respektera miljön, ta hand om olika djur eller hantera de olika produkterna som produceras på en gård.

Självförsörjande gårdar

Självförsörjande gårdar är mycket moderna och använder solenergi och vindkraft. De är mycket orienterade mot produktion av högkvalitativa ekologiska produkter och begränsade i kvantitet. För att uppnå detta används inga konstgjorda gödningsmedel eller insektsmedel eller potentiellt farliga för hälsan eller miljön.

Användning av husdjur

Dagens husdjur var vilda, men de tämdes av människan för att dra nytta av resurser, arbete eller transport.

Åsan laddar grenar

Åsan laddar grenar

Djur för skydd och arbete

På gårdar används hunden för att skydda andra husdjur från rovdjur som vargar eller rävar. De kan också användas för att styra besättningen för att leda dem från berget / ängen till korral.

Liksom hunden används katter för att försvara andra mindre husdjur som möss eller olika skadedjur.

Djur för arbete

Tidigare var det ett oumbärligt element på gårdar. För närvarande ersätts de av maskiner som är ännu effektivare, men det finns fortfarande några gårdar som fortsätter att använda den och vägrar att använda maskiner.

De mest använda var åsnan och hästen. Djur med stor styrka som användes för att transportera och bearbeta fältet.

Husdjur för produktion

Det är de djur som används för att producera följande produkter:

  • Mjölk: Det produceras av kor och getter. Att vara en stor kalkkälla för människor.
  • ägg: Produceras främst av kycklingar, även om vaktel- eller strutsägg äts också.
  • Kött: Det erhålls från grisar, får, kycklingar, kor, ankor.
  • Textilprodukter: Ull erhålls från får för att göra kläder
  • Derivatprodukter: Det är de produkter som kallas köttkött och som erhålls från köttet från grisen eller andra djur.
  • Passera: Avföring av vissa djur används som kompost för jordbruket.

Lista över husdjur

Åsnan tittar på kameran.

åsnaSmör (Åsna åsna) åsnan har varit en tamdjur i cirka 5.000 år, från Somalisk vild rumpa (Equus africanus somalicus) hemma i nordöstra Afrika. Dess tämjande spridning snabbt över hela världen på grund av dess enorma nytta för tiden, det kunde transportera tunga laster och gods över långa avstånd.

Vildhäst

hästhäst (Equus Caballus) De har funnits i 50 miljoner år, och under hela den tiden har de utvecklats. Hästar hade många tår på benen, även idag är vackra hästar som bara har en tå. Den moderna hästen har varit tämjt av människan genom århundraden för transport eller för strid.

Goatget (Capra) det är ett däggdjur av robust kropp med horn och klovna hovar. De är medlemmar i familjen Bovidae, som också inkluderar antilop, nötkreatur y får, enligt det integrerade taxonomiska informationssystemet (ITIS). Andra medlemmar av Capragenus inkluderar ibex, markhors och turs, som ibland kallas ibex. Fjällgetter är den enda levande arten i släktet Oreamnos.

Cebu i naturen

ZebuCEBU (Bos primigenius indicus) es en mamma används för boskap som kommer från djungeln i Sydasien och är den enda nötkreatur som kan anpassa sig till de varma tropikerna. Deras distinkta puckel på den övre delen av ryggen gör dem också kända som "jorabado-nötkreatur." Mer än 75 arter tros existera, mer än hälften finns i Afrika och resten i Asien.

Gris i frihet

Grisfläsk (Sus Scrofa Scrofa) es ett däggdjursdjur. Man tror att det tämdes 9.000 f.Kr. från vildsvinet, som hittades i skogarna i Asien och Europa. För närvarande används grisen för kött, läder och hår används för att göra borstar. Den finns över hela världen och uppföds av miljoner för att producera kött, bacon, korv, skinka och kotletter. Allt producerat av samma djur.

conejokanin (Oryctolagus cuniculus) är ett litet däggdjur med en kort fluffig svans, distinkta långa morrhår och öron. Det finns mer än 30 arter runt om i världen, och även om de lever i många olika miljöer, har de många saker gemensamt.