El demon av Tasmanien (Sarcophilus harrisii), också känd som diablo de Tasmania Det är en liten pungdjur med råttfunktioner, skarpa tänder och tjockt svart eller brunt hår. Så litet som det är, låt dig inte luras - den här varelsen har en slags stil som är ganska skrämmande.

Vi kan uppskatta pälsen från den tasmanska djävulen.

arter

Det finns två underarter: Sarcophilus harrisii dixonae y Sarcophilus harrisii harrisii

Taxonomi

Här är taxonomin för Tasmanian Devils, enligt det integrerade taxonomiska informationssystemet (ITIS):

 • Reino: Animalia
  • Subreino: Bilateria
   • Infraktionsdom: Deuterostomi
 • Filo: Chordata
  • Subfilo: Ryggradsdjur
  • Infrafilo: Gnathostomata
 • Superklass: Tetrapoda 
  • Klass: Mammalia
   • Underklass: Theria
   • Infraclase: Metatheria
 • Orden: Dasyuromorphia
 • familj: Dasyuridae
  • Underfamilj: Dasyurinae
 • Stam: Dasyurini  
 • KönSarcophilus
 • ArterSarcophilus
  • UnderarterSarcophilus harrisii dixonaeSarcophilus harrisii harrisii

särdrag

Tasmanian devils är den största köttätande pungdjuret. De har en kroppslängd mellan 52 och 80 cm, en svanslängd mellan 23 och 30 cm och väger mellan 4 och 12 kg (8,75 - 26 pund).

Deras päls är svart med en vit lapp på halsen och fläckar på sidorna och gumpen. De har en robust konstruktion med ett extremt stort huvud. Deras käke är stark och de har tunga molartänder som passar bra för deras kost.

De lagrar fett i svansen, så ett ohälsosamt djur har vanligtvis en tunn svans. Deras långa morrhår hjälper dem att hitta byten när de letar efter mat i mörkret eller hjälper dem att upptäcka när andra demoner är i närheten under utfodring. När de skakas kan de producera en skarp lukt som är stark nog att konkurrera med en skunk.

Tasmanian djävlar har goda sinnen, hörsel, lukt, beröring och smak. De har en rad olika vokaliseringar som de använder för att kommunicera, inklusive en ben-chilling squeal och aggressiva morrningar, samt fysiska gester som gäspningar och svanslyftning.

Tasmanian Devil's framben är längre än bakbenen, och även om den är liten har den en av de mest kraftfulla biterna i djurvärlden på grund av sin muskulösa käft.

Även om de är klumpiga på land är Tasmanian devils bra trädklättrare.

tamaño

Den verkliga Tasmanian djävulen ser inte ut som den berömda seriefiguren. Det är till exempel inte samma storlek som människor. Den passerar inte heller genom sin omgivning som en virvlande tornado. Tasmanian Devil mäter mellan 51 och 79 centimeter och väger endast mellan 4 och 12 kg.

Beteende

Den tasmanska djävulsteckningen har en sak gemensamt med den verkliga varelsen: dåligt humör. När djävulen känner sig hotad rasar han, morrar, stötar och visar tänderna. Det producerar också skrikande skrik som kan verka väldigt djävulska. Det kan bero på detta temperament att den Tasmanian Devil är en ensam varelse.

Den tasmanska djävulen är också nattlig; han sover på dagen och är vaken på natten. Under natten reser de ibland upp till 16 mil för att jaga.

habitat

Även om tasmanska djävlar kan bo var som helst på ön Tasmanien, föredrar de kuststräd och skogar, enligt National Geographic. Men oavsett vilket område på ön de bor i, sover dessa djur under stenar eller i grottor, stockar eller hålor.

Fördelning

Den Tasmanian Devil finns på ön Tasmania i Australien, ett område på cirka 35.042 kvadratkilometer (90.758 kvadratkilometer).

matning

Den tasmanska djävulen är den största köttätande pungdjuret i världen, enligt National Geographic. För det mesta äter de fåglar, ormar, fisk e insekter. Ofta festar de på döda lik, som kallas carrion. Ibland samlas många demoner på ett lik och sammanstötningar uppstår.

När de äter slösar dessa små pungdjur inte någon del av djuret; de äter rovets ben, hår, organ och muskler.

En grupp imps äter.

Rovdjur

Tasmanian devils har bara ett fåtal naturliga rovdjur. De viktigaste hoten mot dessa djur kommer från sjukdomar, introducerade arter och pågående mänskliga aktiviteter. Den största och mest uppenbara tasmanska djävuljägaren, den tasmanska tigern, utrotades för många år sedan. Tasmanian devils brukade bo mycket av Australien, men är nu helt begränsad till ön Tasmania.

Däggdjur

Tasmanian devils finns inte längre på Australiens fastland, och detta beror troligen på ett annat däggdjur. De Hundar o dingos Asiater introducerades troligen i Australien för flera tusen år sedan och har blomstrat sedan dess. Den Tasmanian tigern eller tiralacina var en stor rovdjur som nästan säkert åt Tasmanian devils, eftersom dess byte innehöll flera andra däggdjur av jämförbar storlek. Det är dock troligt att skyttarna jagades till utrotning, med den sista individen som dog i ett zoo 1936. Rapporter om observationer sedan dess är obekräftade och även om några individer har överlevt skulle de inte utgöra ett allvarligt hot mot djur. Tasmanian djävlar.

I Tasmanien kan de två arterna av kvoll, kattdjur, fånga de unga av dessa pungdjur. Introducerade rovdjur, inklusive rävar, katter och husdjur kan också fånga oskyddade imps, även om det är osannolikt att jaga vuxna. Om maten är extremt mager kan vuxna tasmanska djävlar, särskilt icke-närstående, utgöra ett annat hot mot unga av samma art.

fåglar

den fåglar rovfåglarPrecis som ugglor och örnar kan de äta tasmanska djävlar. Eftersom ugglor jagar på natten och andra rovfåglar under dagen finns det ingen säker tid för mycket unga individer. Med en vikt på cirka 11 kg och en längd på 30 centimeter är de vuxna för stora och tunga.

reproduktion

Tasmanian djävlar parar sig vanligtvis en gång om året i mars. Pungmödrar har en dräktighetstid på cirka tre veckor, och barnen föds i april. Det kommer att ha upp till 5 unga åt gången. Kläckarna, kallas iMPSDe är rosa och hårlösa och bara ungefär lika stora som riskorn.

Vid födseln måste imps springa till moderns påse, där de tävlar om en av hennes fyra spenar. Endast de fyra kommer att ha en chans att överleva; de andra kommer att dö på grund av undernäring.

En imp, eller baby Tasmanian djävul.

Spädbarn stannar i sin påse i fyra månader. När de väl kommer ut är de avvänjade och mamman kommer att bära imps på ryggen. Efter åtta eller nio månader är impsna fullt utvecklade.

Livslängd / livslängd

Tasmanian devils lever fem till åtta år.

Bevarande tillstånd

Enligt den internationella unionen för bevarande av naturens röda lista över hotade arter är Tasmanian djävlar i fara och deras befolkning minskar. År 2007 beräknade IUCN att befolkningen kunde ha varit cirka 25.000 XNUMX vuxna.

Den tasmanska djävulspopulationen har minskat med minst 60 procent sedan 2001 på grund av en cancer som kallas djävulens ansikts tumörsjukdom (DFTD). DFTD gör att tumörer bildas i djävulens ansiktsområde, vilket gör det svårt för honom att äta. Så småningom svälter djuret ihjäl. Save the Tasmanian Devil-programmet är ett initiativ skapat av de australiska och Tasmanian regeringarna för att rädda djur från DFTD.

Förhållande med människor

Som skogsbor drabbas Tasmanian djävlar hårt av avskogning, vilket motsvarar förstörelse av livsmiljöer för både djävlarna och djuren de lever på. Människor hugger skogen för jordbruk och industri.

Liksom alla vilda djur påverkas de tasmanska djävlarna av föroreningar och fenomenet global uppvärmning. När livsmiljöer förstörs av luft- och vattenföroreningar, som kommer från mänsklig industri, blir djur som de tasmanska djävlarna alltmer begränsade i sina livsmiljöer.

När människor kommer in i området ser de tasmanska djävlarna sina säkra livsmiljöer krympa. Det mänskliga samhället medför ytterligare risken att kontakten är en djävul och ett Tasmanian-folk. Detta leder till att demoner kan dö genom bilolyckor.

Populärkultur

Tasmansk djävul, ofta förkortat som Taz, är en karaktär från Looney Tunes.

Taz porträtteras vanligtvis som en fånig tonåring med ett notoriskt kort humör och lite tålamod. Ät allt, med en aptit som verkar ha inga gränser. Taz är mest känd för sitt tal som huvudsakligen består av grymt, rasp och skrik, och hans förmåga att vända och bita till nästan vad som helst.

Enligt avsnittet av Toonheads "Tasmanian Devil", Taz "hade karaktären av Yosemite Sam" och är "dummare än Elmer Fudd."

Taz.
Upphovsrätt: Warner Bros.

Lista över andra intressanta djur