Struts (Struthio Camelus) är den högsta och tyngsta av alla fåglar, det är en stor fågel utan flyg som bara finns i öppet land i Afrika.

Arter

Struts är typisk för en grupp flyglösa fåglar snabba samtal, vad gör dem Land djur, Nr antenn. Bestånd av strutsar som skiljer sig något åt ​​i hudfärg, storlek och äggegenskaper betraktades tidigare som separata arter, men anses nu helt enkelt raser av Struthio camelus.

Struts är den enda levande arten i släktet Struthio. Strutsar är de enda medlemmarna i familjen Struthionidae i ordningen Struthioniformes, en grupp som också innehåller kiwi, emus, casuarios och Rhea. De äldsta fossila släktingarna till strutsar tillhör arten Calciavis grandei, som grävdes ut i Green River-formationen i Wyoming och dateras till epoken för mellan 56 - 34 miljoner år sedan.

Särdrag

Även om det är en enorm fågel, flyger den inte, den springer istället. Ett steg kan täcka upp till 4.9 meter (ungefär längden på en medelstor familjebil). Den kan springa drygt 64 km per timme på en kort sträcka, och den kan hålla en hastighet på över 48 km per timme under längre sträckor. Struts använder sina korta vingar för balans och håller dem förlängda när de springer. Starka ben kan också användas för självförsvar. En struts kommer att sparka med en kraft som är tillräckligt kraftfull för att döda en lejon.

Struts är en fågel som kan och kommer att försvara sig om den känner sig i fara.
Struts är en fågel som kan och kommer att försvara sig om den känner sig i fara.

Det är den största levande fågeln i världen av en anledning, en vuxen han kan vara 2,75 meter lång (nästan hälften av höjden är nacke) och väger mer än 150 kg; honan är något mindre.

El strutsägg, i genomsnitt 150 mm lång med 125 mm i diameter och cirka 1,35 kg, är den också den största i världen.

Hanen är mestadels svart, men har vita fjädrar på vingarna och svansen; Honorna är mestadels bruna. Huvudet och det mesta av nacken, röd till blåaktigt, är något sänkta; benen, inklusive de kraftiga låren, är nakna. Huvudet är litet, räkningen kort och ganska bred; de stora bruna ögonen har tjocka svarta fransar.

Beteende

När fara närmar sig gömmer sig en struts ofta och sträcker halsen längs marken. Fjäderfärgerna smälter in i den sandiga jorden där den bor. På långt håll verkar det som att strutsen har begravt huvudet i sanden. Många trodde att det var vad strutsar gjorde när de försökte gömma sig, men det är en myt. Strutsar bor nära betande djur som gnuer, antiloper och zebra. Betande djur agiterar insekter och gnagare för att strutsar ska äta, och strutsar varnar betare för faror som närmar sig lejon.

En grupp strutsar, kallad en flock, har cirka 12 individer. Hanar tävlar om kontroll av en grupp av flera kvinnor. En besättning har en dominerande hane och en dominerande hona. Det parar sig bara med honom, även om det också kan paras med andra kvinnor. Alla värpande kvinnor, kallade höns, lägger sina ägg i den dominerande kvinnans bo. Sedan tar honan - vars ägg placeras i boet mitt, den mest skyddade platsen - och hennes partner tar hand om alla ägg i boet. Varje ägg kan vara upp till 15 centimeter långt och väga 1.5 kg.

De ses individuellt, parvis, i små flockar eller i stora grupper, beroende på årstid. Struts förlitar sig på sina starka två beniga ben, med huvud tån utvecklad nästan som en hov för att fly från sina fiender, främst människor och större rovdjur. En rädd struts kan nå en hastighet på 72,5 km per timme. Om han hörs kan han ge farliga sparkar.

Habitat

Dessa höga fåglar lever i sandiga och torra livsmiljöer, särskilt i det öppna landet. Vanliga miljöer för dessa fåglar inkluderar savannor, skogar, öken, slätter, halvöken, torra gräsmarker och skrubb marker. Dessa fåglar förekommer också i miljöer som är helt saknade träd. De badar och simmar ofta och stannar vanligtvis i områden som inte ligger långt från pålitliga vattenmassor. Några av dessa fåglar lever i ensamhet, medan andra ingår i enheter på mellan 5 - 50 strutsar.

Fördelning

Rödhalsad struts och Sahara struts (S. camelus camelus), som går från Marocko till Sudan, i ett mycket litet antal. De bor också i östra och södra Afrika.

Syrisk struts (S. camelus syriacus) från Syrien och Arabien som utrotades 1941.

Matning

Hans allätande fåglar som konsumerar en blandning av kött och foderväxter, även om de tenderar att föredra den senare. Några vanliga inslag i strutsdieten är fallna frukter, frön, buskar, skott, kalebasser, torrt och tufft lövverk, grodor, rötter, växter, sköldpaddor, små ödlor e insekter som gräshoppa. Ibland matar de på ruttnande slaktkroppar som dödats av andra djur utan att behöva göra det smutsiga arbetet själva. När det gäller frukt äter de mycket vilda fikon och bär.

De hanterar ofta sina hydratiseringsbehov genom konsumtion av växter. På grund av detta kan de överleva under långa perioder utan att dricka vatten, ungefär två till tre dagar eller så.

Kost i fångenskap

Mycket lever i fångenskap, liksom djurparker, har mycket olika matkällor än deras vilda motsvarigheter. Fåglar som lever i fångenskap konsumerar ofta dieter fulla av komponenter som alfalfa, hö, kommersiella pellets, korn och färska grönsaker.

Rovdjur

Det finns en mängd olika rovdjur som kan jaga struts, även om många av dem går efter äggen eftersom de är så stora. De kan inkludera Schakal, Gam y Mungo.

För strutsar av alla storlekar, även om det finns en hel del olika rovdjur som du måste vara uppmärksam på och alltid vara på utkik efter ingår geparder, lejon, leoparder, hyener y afrikanska vildhundar. Struts har mycket goda sinnen, inklusive syn och hörsel. De använder dessa försvar för att hjälpa dem att gömma sig för rovdjur eller för att kunna springa mycket snabbt från dem.

Även om de har stora sinnen att lita på, är struts i ganska svårt område med vilda katter. De är väldigt tålmodiga och mycket bra jägare. Det tar inte mycket energi att huka sig ner och vänta på en chans att hoppa. De är också väldigt snabba och i kombination med kraftfulla ben är det en mycket seriös match.

Struts är dock ett våldsamt skydd av dess ägg och andra. De har mycket kraftfulla ben och kommer att slåss om det behövs. De har kunnat hålla stora rovdjur, inklusive lejon, borta. De har skarpa klor som låter dem slåss om det behövs. För det mesta kommer de att springa om de kan på grund av sin stora hastighet.

De specifika typer av rovdjur som en struts kommer att bero på var den bor. I naturen kan det vara en blandning av olika rovdjur. På gårdar kan det finnas problem med vilda hundar och katter. De kan komma in i staket där struts hålls. I många områden har dessa rovdjurs naturliga livsmiljö utarmats, så de gör vad de måste göra för att överleva.

Mycket människa De kan också vara rovdjur av denna stora fågel. Detta är mycket sant i Afrika, där byborna är beroende av ägg och kött från dessa vilda fåglar för sin egen överlevnad. Oavsett vilken typ av rovdjur som är inblandade får struts i allmänhet inte det erkännande den förtjänar när det gäller sitt personliga försvar. De är kraftfulla och kommer att göra allt de kan för att säkerställa sin egen överlevnad.

En flock kvinnlig struts. De kan leva i mycket små eller mycket stora flockar.
En flock kvinnlig struts. De kan leva i mycket små eller mycket stora flockar.

Det är sällsynt att en struts attackerar en människa, men de har sett det. De har till och med setts peka medan de kör jeeps genom ojämn terräng. Strutsens aggressiva natur kommer att öka när den känns i fara. Detta är särskilt sant om det finns ägg runt som de försöker skydda.

Rovdjur är mer benägna att jaga en struts när de bor ensamma eller när de bor parvis. När de är i en flock kommer det att finnas minst fem av dem, men det kan vara upp till 5 av dem. Detta innebär att de har större chans att vara alert och kunna spridas innan ett rovdjur når dem.

Reproduktion

Hane i värme avger lejonliknande brus och väsningar när de kämpar för en flock på tre till fem kvinnor.

Ett gemensamt bo som skrapats på marken innehåller mer än ett dussin blanka, vitaktiga ägg. Den äldre kvinnan i flocken kan kasta några av äggen för att göra inkubationen mer hanterbar och enkel. Hanen sitter på äggen på natten; kvinnor växlar under dagen. Kycklingarna kläcks på cirka 40 dagar och när de är en månad gamla kan de hålla jämna steg med de vuxna.

Strutsungar är större än någon annan babyfågel. Vid kläckning kan kycklingar vara lika stora som kycklingar. Män och kvinnor delar ansvaret för att ta hand om de unga. Under en attack försöker hanen hålla rovdjuret borta från kycklingarna när de springer för täckning med honan.

En strutsbarn.
En strutsbarn.

Vid sex månader är en kyckling nästan helt mogen; Efter tre eller fyra år når den mognad. A struts kan leva från 50 - 75 år.

Bevarande tillstånd

Enligt International Union for Conservation of Nature (IUCN) rödlista är de flesta strutsunderarter inte hotade, även om deras befolkning minskar. Den somaliska strutsen klassificeras som sårbar, även om dess befolkning är okänd. De antas vara i snabb nedgång.

Kuriosa

Begraver struts huvudet?

För att undvika upptäckt kan både kycklingar och vuxna ligga på marken med utsträckta halsar, en vana som kan ha lett till en felaktig uppfattning att strutsen begraver huvudet i sanden när faran hotar.

Estetiska användningsområden och kul

Strutsfjädrar prydde hjälmarna från medeltida europeiska riddare, och på XNUMX-talet såldes dessa fjädrar för förfining av kvinnor. Denna efterfrågan ledde till att strutsgårdar inrättades i Sydafrika, södra USA, Australien och på andra håll, men handeln kollapsade efter första världskriget. Strutsar är nu uppfödda för kött och hud, vilket ger dem mjukt, finkornigt läder.

Fåglarna har tränats för sadel- och sulky-tävlingar, men de tröttnar lätt och är inte väl förberedda för träning. De klarar sig bra i fångenskap och kan leva i 50 år.

Lista över andra intressanta djur

Lättja klamrar sig fast vid ett träd